Blog


...

Lars Lund

24 apr 2014 09:35

Når vandguden svigter - Kom med dine erfaringer

Jo så enkelt kan man da gøre det

Foto: Grøn Kommunikation

 

Nu gror det som bare pokker og lige nu nyder vi at se til planterne og nusse dem lidt bag bladene, men når vi når til sommer kommer der et problem, eller rettere i sommerferien.

Planter skal nippes og pusles om, men kan godt tåle at blive forsømt 3-4 uger i en ferie. De må derimod ikke mangle vand og gødning og blandt de mange glæder, der er ved at være drivhusejer er det største problem nok at få nogle til at vande planterne.  Resultatet er at alt det arbejde man lagde i at få planterene til at ro ender med kaos i drivhuset. De tomater man skulle have glæde af visner og med agurkerne går det samme vej.

På markedet findes tre systemer. Det ene er kapillærkasserne. I bedste fald klare de vist vand i en uge, og er det rigtig varm kan det gå stærkere. Hvad gør man så, når man er væk i 3 uger eller 4?

De virker en uge, men hvad gør man så når man er væk i 3 ?

Foto: Grøn Kommunikation

 

Slanger i drivhuset

Så er der drypslanger som Vandan ,Vanlet og Hydromat. Prøver man at Google de tre systemer kan man læse, der er mange der har problemer med at få dem til at fungerer tilfredsstillende. Hydromat kritiseres for at have en for dårlig thermoventil, der skruer ned for vandet i stedet for at skrue op, når det er for varmt. Vanlet kritiseres for samme problem.  Vandan har jeg ikke kunnet finde erfaringer med.  Mange har derimod problemer med at samle tingene rigtigt. Det skal også tilføjes, at andre ikke har problemet og de sikkert mange anlæg der fungerer, hører man jo ikke ret meget til.  

 

Vanlet bruger drypslanger 

Foto; Juliana 

 

Stil tiden

Den sidste mulighed er et vandingsur. Her kan man koble uret til drypvandingssystemet så det for eksempel vander to til tre gange om dagen.  Flere producenter er på markedet, heriblandt Gardena og det billigere Florabest. Det tester jeg lige et par uger. 

 

Et vandingsur dur måske,når alt andet ikke dur

Foto: Grøn Kommunikation  

Men lad os sætte fokus på selvvanding. Kom med dine erfaringer, men helst de gode. Alle de dårlige og alt vor megen brok over producenterne er ikke så interessante - med mindre du har et tips til - hvordan du løste problemet.

Jeg følger op med flere artikler og erfaringer, men dine er mindst lige så nyttige. 

 

Lignende Artikler

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund
  • Aktuelle Indlæg