Blog


...

Waldemar

24 apr 2013 20:48

Tomatplanter for en nybegynder

Hej alle, Jeg har sået nogle tomatplanter, der efterhånden er blevet en halv meter høje. De står i små potter i et lunt og solrigt vindue. Hvornår skal jeg begynde at bruge gødning, og hvilken? Hvad er det man skal 'nippe' og hvornår begynder man? Hvor varmt skal der være i hhv. drivhuset og jorden i drivhuset, inden planterne må plantes ud? (De skal plantes direkte i jorden). Puha håber I kan hjælpe en grøn udi drivhusfaget. På forhånd tak.

7 Kommentarer til dette indlæg

...

Claus Rosqvist

27 apr 2013 06:30

Hej har ikke den store viden, men vil da lige fortælle hvad jeg ved,jeg har sat mine ud men det var nok lidt for tidligt har læst mig til at jorden skal være ca 15 grader før man sætter dem ud og med hensyn til gødning bruger jeg noget jeg har købt i jem & fix det er noget univasal plantegødning 100 kr for 4 liter.

Det er de nye sideskud som man nipper af for ikke at planten skal brede sig for meget så hvis du har hovdestammen og en gren så er det det skud der kommer mellem de 2 som man nipper af.

Mine planter eller de 4 der er tilbage er gået i blomst glæder mig til at se hvad der kommer har stået ude i 14 dage nu. Håber du kan bruge mit svar ellers kommer der nok en der ved lidt mere end jeg

...

Waldemar

29 apr 2013 22:58

Tak for svaret. Hvad med nattetemperaturen?

...

Claus Rosqvist

30 apr 2013 05:23

som det er nuvil jeg mene at du godt kan sætte dem ud nu, men har du tårlmodighed så vent en uge mere så er du sikker

...

Lars Lund

30 apr 2013 11:51

Tommelfingerreglen er ca. 1 maj. Jordtemperaturen skal dag og nat være mindst 14 grader. I mit eget er den 20 om dagen og 17 nat.

Det bør stå på din købte gødning, hvor meget du skal bruge, men det har du sikkert tjekket. Du starter når planten er i gang med at gro, det vil sige, hvis du sår frø, så er det fra det tidspunkt planten er kommet op ad jorden, eller en uge efter, så det er givet nu, for dit vedkommende. jeg vil tro din gødning er ok, men ellers så gå efter en drivhusgødning. Her kan du så vælge organiske gødninger (dyregødning) eller uorganisk ( NPK kunstgødning) . Det er nok et holdningsspørgsmål. Jeg bruger selvfølgelig den organiske :) i flydende form. Eller laver den selv af dyregødning. Du kan også lave den af brændenælder, en helt ok gødning. Se min blok, her skulle være en opskrift.  

Det er som Claus skriver sideskud i hjørnerne du nipper af    http://www.havebladet.dk/billeder/beskaer%20tomat.jpg og du nipper så snart du ser et sideskud i bladhjørnet, så bliver såret mindre. Skulle du overse et eller to, så kan du nippe toppen af det du har overset, så det ikke udvikler sig yderligere, eller nippe det helt af med et større sår til følge, og det går nok endda.

mvh

Lars

 

...

Benny

30 apr 2013 17:17

Ja Claus  du skal i værtfald lige have tæppe over de de næste par nætter

...

Waldemar

30 apr 2013 23:32

1000 tak for svar allesammen.

...

Grønnefingre

01 maj 2013 14:37

Mine små tomater har stået i drivhuset i 2 uger nu -men i kapilærkasser, hvor jorden er lidt varmere. 

Ang. gødning, så er planterne ikke så kræsne som man skulle tro. Min gamle mormor på 85 blander nkp-gødningen  til græsplænen op i vand og bruger den -det virker fortræffeligt og er super billigt. 

Inden du nipper dine tomatplanter, så vær opmærksom på, om nogle af dem er busk-tomater -de skal ikke nippes som alm. tomatplanter, men have lov til at buske sig. 

Mvh

Lotte

Lignende Artikler