Blog


...

jhjorsal

28 apr 2013 19:56

Halm i drivhus eller kompost?

Jeg har lige opsat et lille vægdrivhus med en grav hvor der er plads til et par halmbunder, bare sådan for sjov så vil jeg se om jeg kan få tomater i det lille væsenligt før de bliver klar i det store. Jeg var så i anden anledning på genbrugspladsen og hente kompost forleden dag, og det var godtnok varmt inden i, og så slog det mig, kan jeg ikke bare komme det i graven i stedet for halm vand og gødning?

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

30 apr 2013 12:04

Man må aldrig så i kompost fordi spirene ikke tåler det, men man kan godt plante i kompost. Varmen er tegn på at der er en omsætning i gang, og det stjæler meget kvælstof, så kaster du dig ud i eksperimentet, skal du i al fald tilfører ekstra gødning. Jeg vil dig tro at den mængde du henter ikke er så varm når der er gået et par dage, men kun er det i kraft af det volumen der er i mængden.  Normalt er det gode fagråd at du blander 2/3 jord med en del kompost.

Dyrkning i halmballer: Her er tilført ekstra gødning der er med til at omsætte materialet. Jeg kender en havekonsulent der dyrker i halmballer også i køkkenhave UDEN at grave dem ned og gør det med stort held.

mvh

Lars