Blog


...

Lars Lund

02 apr 2012 10:43

Planternes egen gødning

Inden længe titter brændenælderne op. Brændenælder er fantastisk gødning til drivhusets tomater, så måske er det i år, du skal prøve at lege gødningsfabrikant.

Nordisk forskning viser, hvad man dog altid som økologisk dyrker har erfaret, men som nu er slået fast, at brændenældegødning især er fyldt med kvælstof, noget som alle planter skal have, og som alle dine planter i drivhuset også vil nyde godt af.

De brænder, men de gøder.

Foto: Grøn Kommunikation 

 

Sådan gør du:
Du tager gummihandskerne på, så du ikke brænder dig. Så snart du ser en samling brændenælder plukker du dem. Når du har samlet et kilo kommer du dem i en plasttønde, måske en murbalje. Det gør ikke noget de tørrer ud, hvis ikke du kan samle det hele lige på en gang.

Du fylder nu ti liter vand i en plasttønde for hvert kilo nælder.. Stil den i solen, så vandet bliver lunt og dæk gerne med en sæk. Rør i vandet hver dag for at ilte vandet. Når det ikke-særligt-godt duftende vand er mørkebrunt og ikke skummer, så er blandingen klar.

Fortynd med ti liter vand for hver liter saft. Denne blanding kan du også bruge mod bladlus på dine roser eller andre steder i haven.

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Berit Pallesen

25 apr 2012 13:22

Det lyder som en sjov måde at gøde drivhus på - og samtidig bruge brændenælder til noget fornuftigt.

Kan den færdige saft gemmes på dunke - og i så fald i hvor lang tid?

mvh

Berit Pallesen

...

Lars Lund

05 maj 2012 11:18

Hej Berit

Undskyld det sene svar. Ja det kan i al fald gemmes et år. Måske mere.

mvh

Lars

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund