Blog


...

Johanne Mosgaard

12 mar 2024 11:31

Bygotto med svampe og stegt palmekål

Risotto lavet på perlebyg – heraf navnet bygotto. Denne udgave er en vinterudgave lavet med svampe og kål og er oplagt at lave så længe kålen er i sæson. I sommerhalvåret kan kål udskiftes med spinat.

Opskrift til 4 personer:

 

1 skalotteløg

3-4 fed hvidløg

200 g brune champignon

3 dl perlebyg alternativt risottoris eller speltkerner

Ca. 7dl kogende vanderstat evt. 1 dl vand med hvidvin, hvis du har det liggende

2 grøntsagsbouillonterninger eller tilsvarende bouillonpulver/pasta

4-5 tørrede laurbærblade

100 g (vegansk) ost eller parmesan

olivenolie til stegning

friskkværnet peber

salt efter smag

 

Topping:

200 g palmekål eller grønkål

240 g kogte grønne linser (1 dåse drænet vægt)

olivenolie til stegning

1 tsk chiliflager kan undlades

1/2 tsk salt

Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær championer i tynde skiver. Varm en stor gryde med lidt olie og steg løg, hvidløg og champignon til løgene er gyldne og champignon er svundet ind. Skyl perlebyg i en sigte under vandhanen og hæld det i gryden. Rør grøntsagsbouillon terninger ud i kogende vand og tilsæt til gryden lidt efter lidt. Tilsæt også laurbærblade og lad grydens indhold koge uden låg. Skru ned til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Rør rundt i gryden i ny og næ. Tag laurbærbladene op af gryden. Tilsæt revet ost og lad det smelte sammen med bygottoen, smag til med salt og godt med peber. 

 

Lav nu topping: Fjern den grove stilk fra palmekål og hak det groft. Varm en pande med olie og steg kål ved høj varme, tilsæt de kogte linser, chiliflager og salt. 

 

Server det stegte kål til din bygotto, top med ekstra friskkværnet peber.