Blog


...

Johanne Mosgaard

25 apr 2024 08:03

Fyldte peberfrugter med mexicansk inspireret fyld

Fyldte peberfrugter med vegetarisk fyld af quinoa og bønner inspireret af det mexicanske køkken. Server dem med tortilla chips og forskellige dyppelser, som fx salsa og guacamole ved siden af.

Opskrift til 4 personer:

 

4 peberfrugter

2,5 dl quinoa

1 løg

2-3 fed hvidløg

250 g champignon

1 spsk olivenolie til stegning

2 tsk sød paprika

1 tsk cayennepeber (efter smag)

1 tsk stødt koriander

400 g hakkede tomater

2 spsk tomatpure

240 g kogte sorte bønner svarer til en dåse eller karton drænede bønner

100 g majs fra dåse eller frost

olivenolie

salt og friskkværnet peber

 

Til servering:

creme fraiche

1-2 avocado

frisk koriander

salsa

Skær peberfrugter over på langs og fjern kernehus og stilk, så har du ud af hver peberfrugt har to skåle. Med de 4 peberfrugter giver det dig 8 skåle i alt. Smør et ovnfast fad med olie og læg peberfrugterne i fadet.

 

Kog quinoa i en gryde med 5 dl letsaltet vand. Det skal koges i ca. 13-15 minutter indtil du kan se frøene er "poppet". Hak løg, hvidløg og champignon fint. Varm en pande med olie og steg ingredienserne. Tilsæt også paprika, cayennepeber og stødt koriander. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpure. Lad det simre ved lav-middel varme indtil quinoa er kogt (brug her tiden på at tilberede alt tilbehøret). Tilsæt det kogte quinoa, sorte bønner og majs. Bland det godt sammen og smag til med salt og peber.

 

Fyld peberfrugterne med fyldet og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Server de bagte og fyldte peberfrugter med en spsk sour cream, avocadoskiver, salsa og frisk koriander.