Blog
Ovnbagt suppe med tomater og peberfrugter
Smagfuld og lækker suppe med tomater og peberfrugter. Ingredienserne bages i ovnen og passer sig selv og blendes til sidst med lidt fløde til en cremet suppe. Server med ristet brød.
Forret til 4 personer
Ingredienser:
- 1 stort løg
- 1 kg tomater
- 2 store peberfrugter
- 3-4 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk chiliflager (kan undlades)
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
- 1-2 dl madlavningsfløde
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skær løg, tomater og peberfrugter i grove stykker og pil hvidløg. Hæld dem i et ovnfast fad og vend med olivenolie, basilikum, timian, chiliflager, salt og lidt peber. Bag i ca. 30 minutter.
Hæld alle de bagte ingredienserne i en blender og blend dem helt cremet. Tilsæt en smule fløde for at afrunde smagen. Smag til med salt og peber. Server suppen med ristet brød.

Om Johanne Mosgaard
Johanne Mosgaard, opskriftsudvikler og 3 x kogebogsforfatter med fokus på grøn mad. Udover at lave en masse mad, dyrker Johanne også selv masser af grøntsager i sin egen have. Johanne driver til daglig hjemmesiden Englerod.dk og deler en masse inspiration på sin Instagram @Englerod.
Bliv klogere på Johanne Mosgaard
- Aktuelle Indlæg
- Haven gror, og det kræver gødning - men hvilken?
- Inspirationstips til drivhuset
- Steril jord er slet ikke godt for planterne
- Klar grill på 5 minutter : Lav din kulgrill til en gasgrill
- Selvbyg: Calle og Helle Hannibal har bygget deres drømmedrivhus i genbrugsmaterialer
- Den filosofiske gartners staudeteori
- Tips til ekstraudstyr i drivhuset, sokkel til regntønden og ophæng til vin
- Sådan finder du vej i gødningsjunglen
- Tyvstart med sommerblomster