Blog


...

Johanne Mosgaard

23 nov 2023 09:55

Ovnfad med vinterens grønt

 

Alle efterårets og vinterens bedste grøntsager samlet i et fad. Du kan variere og udskifte med lige de grøntsager du har, bruger du rodfrugter, skal de have lidt længere tid i ovnen. Grøntsagerne vendes i en skøn blanding af balsamico, sirup og chiliflager, som giver grøntsager et ekstra pift. Server som tilbehør til vinterens retter.

Tilbehør til 4 personer:

 

  • 1/2 hokkaido græskar 
  • 500 g rosenkål
  • 2-3 rødløg
  • 5-6 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 1 bundt frisk timian
  • 3 spsk olivenolie
  • spsk balsamico
  • 1-2 spsk ahornsirup
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk flagesalt

 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Flæk hokkaido græskaret og skrab kernerne. Du kan evt. skære skrællen af, men er dit græskar økologisk, kan du sagtens lade det blive på. Skær først græskaret i skiver og herefter i mindre stykker. 

Fjern den grove bund af rosenkål og halver dem. Skær rødløg i grove stykker og pil hvidløg. Rens champignonerne, skær den nederste del af stilkenaf og halver dem, hvis de er store. Hak timian fint. Vend alle grøntsagerne ud på en bageplade (evt. beklædt med bagepapir) - vend grøntsagerne med olivenolie, balsamico, ahornsirup, chiliflager og lidt salt. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 minutter.

Server de bagte grøntsager som tilbehør til fx frikadeller, almindelige eller vegetariske.