Blog


...

Johanne Mosgaard

13 mar 2023 14:19

Pasta med langtidsbagte tomater, grønne linser og spinat

 

Har du langtidsbagte eller syltede røde tomater stående tilbage fra i sommers? Måske dyrker du også spinat i drivhuset? Så prøv denne nemme pastaret med masser af smag. Har du ikke hjemmedyrkede lækkerier, kan de du selvfølgelig også købe råvarerne i supermarkedet her i vinterhalvåret.

Opskrift til 4 personer:

 

Ingredienser:

  • 400 g fuldkornspasta
  • 200 g champignoner
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4-5 spsk langtidsbagte tomater (se tidligere opskrift på lyn- eller langstidsbagte tomater) eller syltede tomater
  • 240 g kogte grønne linser (svarer til en dåse drænede linser)
  • 100 g frisk spinat
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • evt. frisk timian, oregano eller basilikum

 

Fremgangsmåde:

Kog pasta efter pakkens anvisning. Skær champignoner i tynde skiver og hak løg fint. Varm en stor pande eller wok med olie og steg champignon og løg. Tilsæt spinat og linser når champignon og løg er helt stegt og champion-stykkerne er gyldne.

Hak de langtidsbagte fint i en minihakker, så det bliver som en pesto. Si vandet fra den kogte pasta og hæld pastaen på panden og vend det med de hakkede bagte tomater. Vend det hele godt sammen og smag til med salt og godt med friskkværnet peber. Server med ekstra af de bagte tomater på toppen og evt. frisk timian, oregano eller basilikum.