Blog


...

Johanne Mosgaard

13 jun 2023 13:09

Middelhavssalat med kikærter og feta

 

Frisk sommersalat med alt godt fra drivhuset – gem opskriften og brug den hele sommeren til når dine frugter og grøntsager er klar i drivhuset. Server salaten som tilbehør til grillmad, fx bagte kartofler og tzatziki.

Tilbehør til 4 personer:

  • 250 g cherrytomater
  • 2 røde snackpeber
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld sorte eller kalamata oliven
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 240 g kogte kikærter (svarer til en dåse drænede kikærter)
  • 50 g fetaost 

Fremgangsmåde:

Skær cherrytomater i halve og snackpeber i helt små stykker. Riv evt. en gaffel ned langs skrællen på agurken, så du laver fine riller, dette gøres udelukkende for det visuelle og kan også undlades. Skær agurk over på langs og snit de to halve agurker i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.

Hak rødløg og persille helt fint og halver oliven (fjern stenene først). Dræn kikærter for vand og skyl dem. Bland nu alle de hakkede grøntsager sammen og top med smuldret fetaost. Salaten er nu klar til servering.