Blog
Middelhavssalat med kikærter og feta
Frisk sommersalat med alt godt fra drivhuset – gem opskriften og brug den hele sommeren til når dine frugter og grøntsager er klar i drivhuset. Server salaten som tilbehør til grillmad, fx bagte kartofler og tzatziki.
Tilbehør til 4 personer:
- 250 g cherrytomater
- 2 røde snackpeber
- 1 agurk
- 1 rødløg
- 1 håndfuld sorte eller kalamata oliven
- 1 håndfuld frisk persille
- 240 g kogte kikærter (svarer til en dåse drænede kikærter)
- 50 g fetaost
Fremgangsmåde:
Skær cherrytomater i halve og snackpeber i helt små stykker. Riv evt. en gaffel ned langs skrællen på agurken, så du laver fine riller, dette gøres udelukkende for det visuelle og kan også undlades. Skær agurk over på langs og snit de to halve agurker i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.
Hak rødløg og persille helt fint og halver oliven (fjern stenene først). Dræn kikærter for vand og skyl dem. Bland nu alle de hakkede grøntsager sammen og top med smuldret fetaost. Salaten er nu klar til servering.

Om Johanne Mosgaard
Johanne Mosgaard, opskriftsudvikler og 3 x kogebogsforfatter med fokus på grøn mad. Udover at lave en masse mad, dyrker Johanne også selv masser af grøntsager i sin egen have. Johanne driver til daglig hjemmesiden Englerod.dk og deler en masse inspiration på sin Instagram @Englerod.
Bliv klogere på Johanne Mosgaard
- Aktuelle Indlæg
- Haven gror, og det kræver gødning - men hvilken?
- Inspirationstips til drivhuset
- Steril jord er slet ikke godt for planterne
- Klar grill på 5 minutter : Lav din kulgrill til en gasgrill
- Selvbyg: Calle og Helle Hannibal har bygget deres drømmedrivhus i genbrugsmaterialer
- Den filosofiske gartners staudeteori
- Tips til ekstraudstyr i drivhuset, sokkel til regntønden og ophæng til vin
- Sådan finder du vej i gødningsjunglen
- Tyvstart med sommerblomster