Blog


...

Johanne Mosgaard

18 dec 2023 11:41

Kålsalat med rosenkål, mandariner og hasselnødder

 

Knasende sprød kålsalat med masser af smag. En kombination som kunne passe godt på julebordet, enten juleaften eller til julefrokosten. Husk at give kålen en lille massage, så den optager smagende fra de andre ingredienser endnu bedre.

 

Tilbehør til 4-5 personer:

  • 300 g rosenkål
  • 75 g hasselnødder
  • 1/3 rødkål eller rød spidskål
  • lille granatæble
  • 3 mandariner
  • olivenolie til stegning
  • salt

 

Skær enden af rosenkål og skær dem over i halve eller kvarte. Varm en pande med lidt olie og steg rosenkål ved høj varme til de bliver let gyldne. Drys dem med en smule salt. Tag rosenkål af panden og stil dem til side. Skær hasselnødder over i halve eller skiver og steg dem få minutter på den varme pande.

Fjern den grove stilk (den tykke og hvide del fra dit rødkål) og snit rødkål helt fint - så fint som du kan. Giv den finthakkede rødkål en omgang massage med fingrene. Dette er med til at gøre din salat mindre grov, lade smag trænge mere ind og gøre den lettere fordøjelig. Åben granatæblet og pil kernerne ud. Gør det nede i en skål med vand, så undgår du saften i hele køkkenet. Pil mandariner og skær dem i små stykker.

Saml nu din salat med de stegte rosenkål, den masserede rødkål, granatæblekerner, mandariner og de ristede hasselnødder. Salaten er saftig i sig selv, men ønsker du en dressing til, vil jeg anbefale en vinaigrette og gerne med citrus.