Blog


...

Johanne Mosgaard

24 apr 2023 15:40

Grønkålssalat med ristede kikærter med en cremet gurkemeje-dressing

 

Dyrker du grønkål stående i drivhuset? Eller måske bare i køkkenhaven. Så må du prøve denne simple, men skønne salat. Noget der kan forvandle en salat, er en god dressing. Jeg bruger ofte tahin til at lavede cremede dressinger. Tahin er en pasta af ristede sesamfrø, som fås i næsten alle supermarkeder, gå gerne efter den lyse udgave.

Opskrift til 4 personer

 

Ingredienser:

  • 200 g grønkål
  • 4-5 gulerødder
  • 240 g kogte kikærter (svarer til en dåse, drænet)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk sød paprika
  • Evt. lidt chilipulver
  • 1 tsk salt

Tahindressing med gurkemeje:

  • 2-3 spsk tahin
  • ca. 1 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk tørret gurkemeje eller 2 tsk friskrevet
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Skyl grønkål og fjern stængel. Hak det fint og giv det hakkede grønkål en lille massage med fingrene. Dette er med til at nedbryde fibre, som gør så kålen optager mere smag og får en smuk mørkegrøn farve. Skær gulerødder i helt tynde skiver, brug evt. et mandolinjern og vend stykkerne med kålen.

Varm en lille pande med lidt olie. Si væsken fra en dåse kikærter og steg dem på panden. Tilsæt sød paprika, evt. lidt chili og salt. Steg kikærterne i ganske få minutter til de er gyldne. Tag dem af varmen og hæld dem over salaten.

Lav nu din dressing. Konsistensen af tahin er meget forskellig fra mærke til mærke, derfor har jeg ikke angivet en præcis mængde, men du skal derimod prøve dig lidt frem. Start med et par spiseskefulde tahin og blend dem cremede med resten af ingredienserne. Juster med enten mere vand eller tahin og smag til med ekstra citronsaft, salt og peber.

Vend noget af dressingen med salaten og server resten ved siden af. Server salaten som tilbehør til varme retter.