Blog
Ristet brød med hummus og ovnbagte tomater
Meget simpelt – men virkelig velsmagende og en umamibombe uden lige. Tomater er nemlig en grøn kilde til umami og umamismagen forstærkes endnu mere ved bagning. Kan serveres som frokost eller som en forret (som et alternativ til bruschetta).
Opskrift til 1 person (eller forret til 2)
Ingredienser:
2 skiver brød, fx surdejsbrød
2 spsk hummus, købt eller hjemmelavet
250 g små tomater med stilk
2-3 spsk olivenolie
Frisk timian
Friskkværnet peber
Flagesalt
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Læg et stykke bagepapir i et lille ovnfast fad og læg tomater (inkl. stilk) i fadet. Top med lidt olivenolie, salt og peber. Bag i ca. 15-20 minutter til tomaterne er bagte og gyldne.
Rist brød og smør med hummus. Læg de bagte tomater ovenpå og server med frisk timian, friskkværnet peber og lidt flagesalt.

Om Johanne Mosgaard
Johanne Mosgaard, opskriftsudvikler og 3 x kogebogsforfatter med fokus på grøn mad. Udover at lave en masse mad, dyrker Johanne også selv masser af grøntsager i sin egen have. Johanne driver til daglig hjemmesiden Englerod.dk og deler en masse inspiration på sin Instagram @Englerod.
Bliv klogere på Johanne Mosgaard
- Aktuelle Indlæg
- Haven gror, og det kræver gødning - men hvilken?
- Inspirationstips til drivhuset
- Steril jord er slet ikke godt for planterne
- Klar grill på 5 minutter : Lav din kulgrill til en gasgrill
- Selvbyg: Calle og Helle Hannibal har bygget deres drømmedrivhus i genbrugsmaterialer
- Den filosofiske gartners staudeteori
- Tips til ekstraudstyr i drivhuset, sokkel til regntønden og ophæng til vin
- Sådan finder du vej i gødningsjunglen
- Tyvstart med sommerblomster