Blog


...

Lars Lund

17 okt 2022 12:12

Sæt lys i mørket

Nu kommer de mørke måneder, men drivhuset behøver ikke at blive droslet ned. Tværtimod så er det måske nu, man skal være mest aktiv 

 

Sommertiden er slut, og vi går en mørk tid i møde. Energikrisen i hele Europa gør det måske en anelse mørkere, men mørket behøver ikke at være trist. Vi taler tit om, hvad vi kan dyrke i drivhuset om vinteren og glemmer, at vi sagtens kan dyrke os selv. Og det er netop det, vi skal nu. 

 

For mange mennesker er et drivhus et fristed. Et sted de kan slappe af og lade tankerne falde til ro, mens man følger vindens bevægelse og træernes blade, der skifter farve i løbet af efteråret. Mens det sner, regner eller blæser, kan vi med en god kop varm kaffe og en tyk bamse af en sweater, følge med i livet udenfor glassets rammer.   

Udeliv er blevet populært, og med et drivhus er du både ude og inde. I vores familie er vi lige så meget ude i drivhuset i efteråret og vinteren som forår og sommer. 

 

Få tips til krans under vinens farvespil 

I denne video fortæller jeg om, hvordan jeg og min familie hygger os i drivhuset. Jeg fortæller om de få ting, der skal til, for at gøre det ekstra hyggeligt og give flere muligheder. I dag har jeg ladet min faste videofotograf, der også er min kone, være med i fortællingen. Hun hader at være på skærmen- du ved for mange rynker, for tyk mave og maling på neglene og den slags - men hun kan så meget med sine hænder, og det skal hun fortælle lidt om. Hun er i fuld gang med kransebinding og hele familien og naboerne får en krans med. Du får også et par tips og i en anden artikel, hvor hun viser en let kransebinding trin for trin. Læs guiden her

 

 

 

Juleværkstedet venter lige om hjørnet 

Vinen hænger ned over loftet og skaber en sydlandsk stemning. Oliventræet bliver poppet op med røde bær, og drivhuset bliver lige nu et rent blomsterværksted, hvor der bindes kranse af alt godt fra haven og naturen.  

 

Værkstedet fortsætter i november, og i december er det hele pludselig blevet en julestue og et juleværksted. Der serveres gløgg og laves æbleskiver, og der tændes julelys både i drivhuset og i øjnene.  

Jo den mørke tid kan bestemt gøres lys og hyggelig, og når brændeovnen er i gang fra de fældede udtjente træer fra haven, eller fra sidste års beskæring, så er det bare gratis varme.       

 

Husk der er altid undertekster på videoen.