Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

17 nov 2022 14:39

Mød vores brevkasse eksperter

Drivhusklubben er et community for drivhusejere, ligegyldigt om du er drivhusnovice, drivhusdrømmer eller drivhusekspert. I Drivhusklubben finder du indhold fra vores faste skribenter, som skriver for at inspirere, lære fra sig, guide og give et lille tips undervejs.

Drivhusklubben har siden 2010 været et sted, hvor drivhusejere kunne mødes om deres fælles interesse, drivhuset. Drivhusklubben åbnende i 2020 en brevkasse, hvor drivhusejere kunne stille have- og drivhus eksperter til råds. I Brevkassen kan du stille både store og små spørgsmål, i og om drivhuset. Desuden har du mulighed for at stille drivhustekniske spørgsmål.

 

Drivhusklubbens brevkasse besvares af vores 3 eksperter: Have journalist og ekspert Lars Lund, væksthusgartner Christine Wiemann fra Spirekassen og kvalitetsansvarlig hos Juliana Drivhuse Klaus Lillesø. Læs med herunder og bliv klogere på vores tre drivhuseksperter.

 

Lars Lund er haveekspert og havejournalist, og har de sidste mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars Lund har været forfatter til flere bøger omkring drivhuset og haven blandt andet Kom videre med dit drivhus og Det økologiske drivhus.

Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svare på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale spørgsmål såvel som spørgsmål omkring ambitiøse projekter. Desuden er Lars fyldt med gode og kreative ideer, og har altid en løsning på diverse drivhusudfordringer.

"Både i haven og i drivhuset lægger jeg stor vægt på at kombinere haven og drivhuset, så det både bliver et dejligt rum at være i, og et sted, hvor man kan dyrke sine favoritter. I haven er det frugt og bær, der er mine favoritter, men også køkkenhaven har et stort hjerte hos mig. Dog i særdeleshed at gøre haven til en oase med hyggelige rum, der kan bruges. Drivhuset har gennem tiden ændret sig, til ikke mindst også at være driverhuset. Det er hygge med brændeovn og fristedet, hvor du kan se ud i haven og ind gennem glasset fra haven. Tomaterne har jeg en tid flyttet på friland og i stedet er det lige nu oliven og citrus, vinrankerne og klokkechilier, der får mest plads i drivhuset, men jeg kan også lide at eksperimentere med planter, der ikke er de mere traditionelle af slagsen. For eksempel synes jeg selvdyrkede ingefær er guld i forhold til de købte"

Christine Wiemann er uddannet væksthusgartner og jordbrugsteknolog, og ejer frøhandlen Spirekassen. Christine er forfatter til flere bøger omkring livsstil, haveliv og plantedyrkning.

Christine har med sin baggrund som væksthusgartner og jordbrugsteknolog en kæmpe viden bag sig omkring diverse planter og vækstbetingelser. Christines skriver artikler til Drivhusklubbens læsere blandt andet om vinterdyrkning, gødning og meget mere.

"I dag bruger jeg en del af min hverdag på at formidle min viden om drivhusdyrkning. Mit mål er at formidle min viden til alle i et let og forståeligt sprog. Lige meget om du er helt nybegynder eller har flere års erfaring, skal du have noget ud af mine blogs. Hvert år afprøver jeg nye sorter og dyrkningsmetoder. Jeg bliver aldrig træt af at gå på opdagelse i drivhusverden. Jeg er ret optaget af dyrkning hele året. Helårsdyrkning er kommet for at blive, og jeg vil inspirere dig til at gøre det samme. Der er en tendens til, at vi kan udnytte drivhuset hele året rundt i takt med den nye klimanorm, der giver os mildere vintre. Måske du ikke kender begrebet 'vinterdyrkning', men det vil jeg skrive meget mere om, når vi nærmer os efteråret"

Klaus Lillesø er kvalitetsansvarlig hos Juliana Drivhuse A/S. Klaus ligger inde med en stor mængde produkt kendskab om drivhuse fra Juliana Drivhuse, Halls Greenhouses, Gabriel Ash og mange flere forskellige drivhusbrands.

Hvis du har et spørgsmål omkring dit drivhus som går på opsætning, stabilitet, profiler, tagrender, cresting, fundament osv., så har Klaus helt sikkert et svar på dit spørgsmål.

At arbejde med drivhuse er et udfordrende og varieret arbejde, da der er utrolig mange komponenter i et drivhus, der kræver ens opmærksomhed. Hele området indeholder mange aspekter, der gør, at den ene dag indeholder snak med leverandører om leveringer og kvalitet, mens næste dag kan gå med hjælpe en slutkunde, som har brug for faglig sparring til sin drivhusdrøm.”