Blog


...

Lars Lund

10 maj 2022 15:22

Giv dine planter en hovedpinetablet

Lyder det helt vild, så læs og se med her

Tekst & foto: Lars Lund

 

Har du prøvet at give dine tomater en hovedpinetablet eller vandet din jord med gær og sukker?

Det lyder lidt underligt, men det er faktisk det, jeg kaster mig ud i denne video.

En TRE0 indeholder en smule koffein, men mest (acetyl) salicylsyre. Som meget medicin er syren i en TREO baseret på æld gammel viden om forskellige plantesaftens virkning på helbredet. Salicylsyre udvindes af pilebark, og sprøjtes det på i mindre doser, styrker det planternes immunforsvar. Det er med plantesaft som med gødning. Man skal aldrig overdrive, for så går det den anden vej.

 

Det får du mere viden om i videoen, hvor jeg også fortæller, hvorfor andre ingredienser vi har i køkkenet, kan bruges i haven og styrke eller beskytte de planter, vi holder af.

I denne video bruger jeg opvaskemiddel, madolie, gær, sukker, vand, bagepulver og kaffegrums, Alt det jeg bruger, er noget vi har i køkkenet. De væsker jeg laver, styrker planterne. Nogle af dem, som f.eks. bagepulver, holder også delvis sneglene og myre væk.

 

Ryst ikke på hovedet, men ryst tomaten

De fleste har nok sat tomaterne ud nu. Især her i starten skal de passes godt, fordi overgangen fra din vindueskarm til drivhuset er voldsom. Har du båret den ud om dagen og ind om natten en uges tid, så burde de være hærdet. Nu kommer så tiden, hvor de vokser. Husk at nippe skud fra bladhjørnerne af, med mindre, det er en busktomat. Her er det ikke nødvendigt. Ryst planten når den er i blomst. Så bestøves den bedre.

 

Tag lige et kik op i loftet i samme åndedrag. Har du en vin i blomst, så skal den også lige rystes. Ryster du hovedet for meget, så har du givet en ekstra TREO, hvis du følger mit råd om at vande med salicylsyre.

 

Videoen er med undertekster, og opskrifterne er tydelig skrevet ind under de enkelte afsnit. Går det for hurtigt, sætter du bare videoen på pause.     

 

Se videoen her: (husk at slå cookies til i indstillinger)