Blog
Agurkesalat med yoghurtdressing med dild og hvidløg
Tekst & foto: Johanne Mosgaard
Frisk og lækker sommersalat med agurker fra drivhuset og radiser og dild fra haven. Tilpas med hvidløg efter smag og brug gerne rigeligt med dild.
Tilbehør til 4 personer
Ingredienser:
1 stor agurk
1 rødløg
6-7 radiser
Yoghurt-dild dressing:
2 dl græsk yoghurt*
1 tsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 bundt frisk dild
1 tsk salt
Friskkværnet peber
*For en mælkefri udgave anvendes et alternativ på havre- eller soja
Fremgangsmåde:
Flæk agurk på langs og skær den i tynde skiver. Skær også rødløg og radiser i tynde skiver. Rør dressing sammen af yoghurt, dijonsennep, citronsaft, et presset fed hvidløg og finthakket dild. Smag til med salt og peber. Rør dressingen sammen med grøntsagerne og server agurkesalaten som tilbehør til sommerens grillmad.
Lav gerne agurkesalaten tæt på servering. Skulle du have behov for at lave den i god tid, vil agurkerne trække væske ud. Sørg blot for at si lidt af væsken fra inden servering og rør godt rundt i salaten.

Om Johanne Mosgaard
Johanne Mosgaard, opskriftsudvikler og 3 x kogebogsforfatter med fokus på grøn mad. Udover at lave en masse mad, dyrker Johanne også selv masser af grøntsager i sin egen have. Johanne driver til daglig hjemmesiden Englerod.dk og deler en masse inspiration på sin Instagram @Englerod.
Bliv klogere på Johanne Mosgaard
- Aktuelle Indlæg
- Haven gror, og det kræver gødning - men hvilken?
- Inspirationstips til drivhuset
- Steril jord er slet ikke godt for planterne
- Klar grill på 5 minutter : Lav din kulgrill til en gasgrill
- Selvbyg: Calle og Helle Hannibal har bygget deres drømmedrivhus i genbrugsmaterialer
- Den filosofiske gartners staudeteori
- Tips til ekstraudstyr i drivhuset, sokkel til regntønden og ophæng til vin
- Sådan finder du vej i gødningsjunglen
- Tyvstart med sommerblomster