Blog


...

Johanne Mosgaard

17 jun 2022 14:42

Agurkesalat med yoghurtdressing med dild og hvidløg

Tekst & foto: Johanne Mosgaard

Frisk og lækker sommersalat med agurker fra drivhuset og radiser og dild fra haven. Tilpas med hvidløg efter smag og brug gerne rigeligt med dild. 

 

Tilbehør til 4 personer

 

Ingredienser:

1 stor agurk

1 rødløg

6-7 radiser

 

Yoghurt-dild dressing:

2 dl græsk yoghurt*

1 tsk dijonsennep

1 spsk citronsaft

1 fed hvidløg

1 bundt frisk dild

1 tsk salt

Friskkværnet peber

 

*For en mælkefri udgave anvendes et alternativ på havre- eller soja

 

Fremgangsmåde:

Flæk agurk på langs og skær den i tynde skiver. Skær også rødløg og radiser i tynde skiver. Rør dressing sammen af yoghurt, dijonsennep, citronsaft, et presset fed hvidløg og finthakket dild. Smag til med salt og peber. Rør dressingen sammen med grøntsagerne og server agurkesalaten som tilbehør til sommerens grillmad.

 

Lav gerne agurkesalaten tæt på servering. Skulle du have behov for at lave den i god tid, vil agurkerne trække væske ud. Sørg blot for at si lidt af væsken fra inden servering og rør godt rundt i salaten.