Blog
Spicy agurkesalat med teriyaki, chili og saltede peanuts
Tekst og foto: Johanne Mosgaard
En simpel og frisk agurkesalat med masser af smag og spice. Server agurkesalaten som tilbehør til friske sommerruller, forårsruller, nudelretter eller andre asiatiske inspirerede retter.
Tilbehør til 4 personer
Ingredienser:
4 skoleagurker (eller 1 stor)
1/2 chili (efter smag)
1 fed hvidløg
2 spsk teriyaki sauce
1 spsk sesamolie (af ristede sesamfrø)
1/2 spsk limesaft
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld saltede peanuts
Fremgangsmåde:
Skær agurker i helt tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Halver chili, fjern kerner og hak det fint. Riv hvidløg fint. Bland en sauce af teriyaki sauce, chili, hvidløg, sesamolie og limesaft.
Vend agurkerne med saucen lige inden servering. Top med rigeligt finthakket koriander og saltede peanuts.

Om Johanne Mosgaard
Johanne Mosgaard, opskriftsudvikler og 3 x kogebogsforfatter med fokus på grøn mad. Udover at lave en masse mad, dyrker Johanne også selv masser af grøntsager i sin egen have. Johanne driver til daglig hjemmesiden Englerod.dk og deler en masse inspiration på sin Instagram @Englerod.
Bliv klogere på Johanne Mosgaard
- Aktuelle Indlæg
- Haven gror, og det kræver gødning - men hvilken?
- Inspirationstips til drivhuset
- Steril jord er slet ikke godt for planterne
- Klar grill på 5 minutter : Lav din kulgrill til en gasgrill
- Selvbyg: Calle og Helle Hannibal har bygget deres drømmedrivhus i genbrugsmaterialer
- Den filosofiske gartners staudeteori
- Tips til ekstraudstyr i drivhuset, sokkel til regntønden og ophæng til vin
- Sådan finder du vej i gødningsjunglen
- Tyvstart med sommerblomster