Blog


...

TagTomat

04 jul 2022 11:51

Red dine krydderurter i sommervarmen med en selvvandende planteflaske

Guide til selvvandende planteflasker til dine krydderurter i drivhuset

Det skal du bruge: 

  • En plastflaske i en vilkårlig størrelse, alt fra ½ til 2 liters går an.
  • En plante eller frø, fx krydderurt, tallerkensmækker, jordbærplante eller lige hvad du foretrækker.
  • Et eller to stykker bomuld eller genbrugt karklud som væge.
  • En hobbykniv.
  • ekstra jord til at fylde op med.

 

Sådan gør du:

  1. Find en brugt plastflaske (fra sodavand, juice eller lign.) og skær flasken over lige oven for etiketten, lige inden flaskens hals bliver smal. Fjern evt. etiketten.
  2. Løft krydderurten op af potten og træk en eller to væger igennem pottens huller i bunden.
  3. Før vægerne op igennem potten og hold fast med to fingre, mens du sætter krydderurten på plads igen. Træk nedad i vægerne, så de flugter med pottens overkant.
  4. Fyld vand i, så det når underkanten af potten, så vil vægerne sørge for, at dine krydderurter ikke tørrer ud.
  5. Bruger du toppen af en stor flaske som krukke, kan du skære hul i låget og trække vægerne igennem. Pas på fingrene, når du skærer hullet.

Bruger du en 1½ liters flaske, kan du købe en stor krydderurt; du kan også bruge toppen af flasken som potte til dine frø.

At bruge en flaske som krukke eller beholder til sin plante er ikke noget nyt fænomen. Det har i mange år været trendy at bruge gamle overskårne vinflasker. I en hverdag, hvor vanding af krydderurterne i drivhuset ikke altid står øverst på to-do-listen, har vi fundet dette smarte koncept, så dine krydderurter ikke lider tørkedøden på de varme sommerdage i drivhuset.

 

Se denne videoguide med Mads fra TagTomat, der guider dig igennem, hvordan du gør.

Udnyt drivhuspladsen ved at hænge dine planteflasker op i drivhuset

Er du ved at have pladsmangel i drivhuset, kan dine planteflasker hænges op i et planteophæng. Udover at det giver et flot æstetisk udtryk, kan du ved at hænge planteflaskerne op rundt omkring i drivhuset udnytte hele drivhuspladsen. Det muliggør også, at du kan plante, eller så, fx tallerkensmækker eller andre hængeplanter, der kan hænge og giver et grønt loft i drivhuset.

Har du fået mod på flere selvvandende projekter til drivhuset, kan du kaste dig ud i en større udgave, nemlig vores selvvandende plantekasse, som du kan finde guide til i vores bog ’Vejen til grønne fællesskaber i byen’, som kan downloades gratis her.

Hvis du ikke allerede har lavet dig en selvvandende madspand, kan du finde guide hertil i vores tidligere blogindlæg her.

Om TagTomat

Bag TagTomat står et hold med en bred vifte af grønne fagligheder, der deler passionen om at skabe grønne fællesskaber og inspirere til grønne gør-det-selv og gør-det-sammen projekter. I dag har TagTomat alt fra økologiske frø, som pakkes på vores frøpakkemaskiner fra 1895, produktion af plantekasser, undervisningsmaterialer til dyrkningskits af svampe og mikrogrønt. Det hele startede med fem selvvandende plantekasser på et skraldeskur tilbage i 2011.

Bliv klogere på TagTomat