Blog


...

Johanne Mosgaard

22 dec 2022 08:15

Mættende salat med feldsalat og bagte gulerødder

 

Salat og urter er nogle af de ting der er oplagte at dyrke i dit drivhus i vinterhalvåret. Her er feldsalat velegnet at dyrke i de koldere måneder. Den friske feldsalat er serveret med bagte gulerødder, krydrede og karamelliserede kikærter, valnødder og en dild-dressing.  

 

Tilbehør til 4-6 personer:

1 kg gulerødder 

240 g kogte kikærter (svarer til en dåse) 

1-2 tsk sød paprika 

2 spsk ahornsirup 

100 g feldsalat 

1/2 rødløg 

50 g valnødder 

Olivenolie  

Salt  

 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær ender af gulerødderne og skær dem i aflange strimler, læg dem i et ovnfast fad og vend med ca. 3-4 spsk olivenolie og salt (efter smag). Bag i ca. 25-30 min, der må gerne stadig være lidt bid i gulerødderne. Stil dem herefter til afkøling. 

Si væsken fra kikærterne. Varm en lille pande med lidt olie, steg kikærterne på panden. Tilsæt sød paprika, lidt salt og til sidst sirup så kikærterne bliver karamelliseret. Tag dem fra panden og hæld dem i en skål.  

Anret din salat i en stor skål. Vend feldsalat med de bagte (og afkølede) gulerødder og kikærter. Top med rødløg skåret i tynde skiver, valnødder og til sidst dild dressing.  

Dild dressing: 

1 stor håndfuld frisk dild (eller andre urter) 

3 spsk olivenolie 

1 spsk lime eller citronsaft 

1 hvidløg (kan undlades) 

salt 

Friskkværnet peber 

Hak alle ingredienserne, undtagen hvidløg, helt fint i en minihakker, så du får en tynd dressing. Pres hvidløg igennem en hvidløgspresser og tilsæt til dressing. Smag til med salt og peber. Det er en smagfuld pesto/dressing du kun bruger ganske lidt af.