Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

16 dec 2022 14:27

En kærlighedshistorie - Christine og hendes nye drivhus

En drøm går i opfyldelse

Drivhusklubbens faste skribent Christine Wiemann fra Spirekassen har fået nyt drivhus, nemlig et Juliana Orangeri 21,5. Modellen er en af Julianas 2023 nyheder, og Christine er helt vild med sit nye drivhus, og hun ser mange muligheder til, hvordan hun får en masse ud af sit drivhus. Hun drømmer blandt andet om at bruge drivhuset som et ekstra mødelokale i hendes virksomhed Spirekassen. Idet Christine er uddannet væksthusgartner, skal der også være plads til at dyrke i drivhuset. Christines drøm er, at hendes nye drivhus bliver et funktionelt uderum, hvor både hendes virksomhed og interesse for dyrkning kan blomstre. Læs med her og bliv klogere på hvilke overvejelser, Christine gjorde sig både før og efter leveringen af hendes nye drivhus, og hvad hun drømmer om at dyrke.

 

”Du kender det sikkert, man går og glæder sig til noget og drømmer.

Sådan havde vi hos Spirekassen haft det i lang tid! I næsten 6 måneder har vi ventet på vores Juliana Orangeri 21,5 kvm Normalt er der ikke så lang ventetid på et drivhus, men i vores tilfælde er der fordi drivhusmodellen er ny.  

Omkring Sankt Hans skete det. Sanne og Martin fra Juliana Drivhuse kom og satte drivhuset op. Faktisk har Juliana Drivhuse drivhusmontører, som sætter drivhuse op i hele Danmark. Det kan varmt anbefales, for de ”fikser det bare” på få dage!

Skal det være et dyrkningshus eller et driverhus?

I løbet af sommeren har vi dyrket alt det klassiske; tomatplanter, agurk, melon og aubergine. Der har været fokus på mængder og produktion af frugt og grønt til selvforsyning. Lige nu er vi godt i gang med årets vinterdyrkning. Det nye Juliana Drivhus skal være noget andet end et dyrkningshus i fremtiden.

Placering af det nye drivhus

Vi har valgt placeringen af drivhuset meget nøje og i samarbejde med Juliana Drivhuse. Drivhuset står nede ved vores sø, hvor der er et liv af frøer, ænder og anden natur lige uden for døren. Der er også et fint kig til vores blomsterhave. Der er morgensol, middagssol og eftermiddagssol.

Fotoshoot i drivhuset

I august 2022 har drivhuset været brugt til reklame fotoshoot, og vi fik et helt nyt syn på vores fremtidige indretning. Dekoratør Sanne Godt skabte over 5 dage flere forskellige indretninger af drivhuset, og mine kollegaer og jeg forelskede os i den ene styling. Den bliver vores!

Vores indretning

Drivhuset skal bruges som et drivhus, som kan integreres i vores arbejdsdage. Vi skal kunne arbejde i drivhuset med helt almindeligt kontorarbejde samtidig med, at vi kan få grøn inspiration.

Det bliver ikke til 2 arbejdspladser men hele 8 til 10 arbejdspladser alt efter, hvad vi har behov for. Centrum er blevet et langt arbejdsbord på næsten 4 meter. Drivhuset har et grundareal på 21,5 kvm og der er rigeligt plads til på at dyrke, arbejde og holde møder. I sensommeren fik vi lagt strøm ind, og nu mangler vi WiFi.

Fleksibel indretning

Med de behov og ønsker vi har til drivhuslivet, har vi valgt at dyrke i krukker, mobile bede. På den måde låser vi os ikke fast på én bestemt indretning. Man kan til hver en tid flytte rundt efter behov.

Her i vinterhalvåret er der sået Hardy Annuals blomster til sommeren 2023. Vinterdyrkningen er også flyttet ind fx spinat og flere kåltyper. Alt skal være flytbart, så det, at opholde sig i drivhuset på alle tider af året, kommer i centrum.  

Fokuspunkter Juliana Orangeri 21,5 kvm

Juliana Orangeri 21,5 kvm er en udbygning af modellen på 15,2 kvm. Hvilet gør, at drivhuset ganske simpelt er bredere. Designet på drivhuset gør, at udenomsarealet skaber flere muligheder for ”Hyggekroge”. Vores plan er at udbygge terrassen langt mere for at udnytte drivhusets potentiale.

Trempelhøjden (Højden på drivhusets sider) har en virkelig god højde. Højden er 175 cm, hvilket gør, der er god plads til tomatplanter, agurk og andet som vokser i højden. En god trempelhøjde skaber også et godt indeklima, hvilket man klart kan mærke.

Der er masser af udluftningsmuligheder i vores Juliana Orangeri 21,5, men da drivhuset får fuld sol meget af dagen, har vi en plan om at opsætte Juliana rullegardiner op i løbet af foråret. På den måde kan vi bedre styre klimaet i sommerhalvåret.

Dobbelte ståldøre er genialt i et drivhus. Det er langt nemmere at komme ind med alt fra en trillebør, plantesække og krukker.

Alt i alt er det en stor anbefaling fra Spirekassen til Juliana Orangeri 21,5 Kvm”

 

Det er jo slet ikke til at tage fejl af, hvor glad Christine er blevet for sit nye Juliana Orangeri. Står du, ligesom Christine, overfor at skulle have et drivhus? Så kan du bestille det aktuelle Juliana katalog lige her.

Er du nysgerrig på, hvordan du kommer i gang med det gode drivhusliv? Så kan du i Drivhusklubben blive inspireret til, hvordan du kommer i gang. Derudover, har Drivhusklubbens skribenter skrevet mange spændende artikler om deres overvejelser. Find artiklerne herunder.