Blog


...

Spirekassen

30 mar 2022 11:23

Ny ekspert til Drivhusklubben

Vejen til drivhuset

Kære Drivhusklubmedlem, jeg er ny i klubbens skribent- og ekspertpanel og til dem, der ikke kender mig i forvejen, er mit navn Christine Wiemann, og jeg er ejer af frøhandlen Spirekassen. Jeg er udannet væksthusgartner og videreuddannet til Jordbrugsteknolog. Yderligere er jeg forfatter til flere havebøger.


En livslang kærlighed

Jeg var sidst i 20erne, da jeg startede på gartnerskolen som planteskolegartner. På min første skoleperiode lærte jeg at køre traktor og pløje. Noget jeg fandt ud af, jeg var ret dårlig til. Jeg lærte om stauder og planteskoledrift. Jeg elskede arbejdet med planter og naturen, men der manglede noget.
I frikvarterende endte jeg som regel i undervisningsdrivhusene hos væksthusgartner-eleverne. Det var drivhusene, der trak. Det lune klima i drivhuset og alle de muligheder, der er for dyrkning under glas. Efter få måneder på skolebænken skiftede jeg studeretning og endte med at blive udlært væksthusgartner.

Et valg jeg aldrig har fortrudt selv her 25 år efter. Jeg elsker drivhuslivet.


Barndommens drivhus

Min store interesse for drivhuset startede egentlig i min barndom, da min far købte et Juliana drivhus. Et ganske lille et på kun 6 m². Hans interesse for forspring af tomat og agurk, der senere blev udplantet i det lille Juliana drivhus, smittede af på mig. I dag, godt og vel 35 år efter, står det lille Juliana endnu. Det har overlevet flere orkaner, massive snefald og tidens tand. Der er udskiftet et enkelt glas eller to gennem årene, men det er også det.

Det nu, gamle drivhus, blev udgangspunktet for min drivhusinteresse. En interesse der blev min levevej.

Det er blevet til over 25 års dyrkningserfaring. Et professionelt væksthusgartnerliv, hvor jeg har dyrket alt lige fra salat, chili, tomat, sommerblomster og orkidéer. Igennem alle årene har jeg ejet skiftende hobbydrivhuse. To Juliana drivhuse er det blevet til plus et gammelt orangeri, som jeg ejer nu.


Et nyt Juliana drivhus

I denne sommer 2022 bliver jeg ejer af endnu et Juliana drivhus, og det skal du høre meget mere om senere. Kendetegnet for hele mit liv med drivhuse er, at 'drivhusdrømmene' er blevet større og større. Jeg har behov for mere og mere plads til alle de ting, jeg gerne vil afprøve.

Hvert år afprøver jeg nye sorter og dyrkningsmetoder. Jeg bliver aldrig træt af at gå på opdagelse i drivhusverden. Jeg er ret optaget af dyrkning hele året. Helårsdyrkning er kommet for at blive, og jeg vil inspirere dig til at gøre det samme. Der er en tendens til, at vi kan udnytte drivhuset hele året rundt i takt med den nye klimanorm, der giver os mildere vintre. Måske du ikke kende begrebet 'vinterdyrkning', men det vil jeg skrive meget mere om, når vi nærmer os efteråret. 


Min hverdag i Drivhusklubben

I dag bruger jeg en del af min hverdag på at formidle min viden om drivhusdyrkning. I vil finde mig som en del af ekspertpanelet i Drivhusklubben, og jeg vil også sidde klar til at svare på kundespørgsmål i brevkassen. Mit mål er at formidle min viden til alle i et let og forståeligt sprog. Lige meget om du er helt nybegynder eller har flere års erfaring, skal du have noget ud af mine blogs. Jeg glæder mig til at skrive for jer.