Blog


...

Louise Curley

29 mar 2022 10:56

Det perfekte skur

Enhver haveejer har brug for plads til opbevaring. Selvom du er så heldig at have et drivhus, bør du også have et skur til alle dine redskaber så du kan udnytte drivhuset fuldt ud til dyrkning. Hvis der ikke er plads til et drivhus i haven, hvorfor så ikke have et skur med vinduer så det også kan bruges til plantedyrkning?

Efter flere års overvejelser for hvad den bedste løsning er for min have, har jeg endelig et potteskur. Jeg har altid synes et potteskur er et magisk sted. Jeg har set nogle helt fantastiske eksempler på gamle redskaber og terracotta krukker i haver som Heligan i Cornwall, det sydvestlige England og York Gate nær Leeds, det nordlige England.

Da jeg købte mit hus var der en murstensbygning, som blev brugt som skur, men det havde en murstensvæg, der delte skuret i to. Skuret havde to døre, men ingen vinduer. Jeg kunne ikke bruge pladsen som jeg ville, og det endte med at jeg bare opbevarede mine krukker, spirebakker og halvtomme kompostsække. Jeg havde ikke lyst til at rive bygningen ned, da det virkede synd at gøre det.

 

Endelig besluttede jeg mig for hvad jeg ville gøre med bygningen og det lykkedes mig at finde en håndværker som kunne gøre arbejdet, som startede kort før jul. Jeg ville have vinduer foran, hvilken betød at nogle af stenene blev fjernet så der kunne komme en åbning. Stenene blev genbrugt til at udfylde den nederste halvdel af en af døråbningerne. Skifertaget blev fjernet, så et regntæt dække kunne lægges under. Skifertaget blev lagt på igen, men denne gang var der tilføjet et vindue i taget så der kommer mere lys ind og samtidig kan jeg lufte ud på varme dage. Til sidst blev trævinduer og -døre sat i, netop i tide til havesæsonen.  

Indvendigt hvidkalkede jeg væggene, for at reflektere lyset bedre. Jeg valgte at genbruge knagen til redskaber. Aluminiumsbordet til omplantning har en nyttig hylde til opbevaring nedenunder og jeg har masser af plads til at så frø og tage stiklinger. Gamle træbrædder er genanvendt til hylder til alle mine potter, krukker, spirebakker og andre småting. De dybe vindueskarme er perfekte til at have spirende planter stående.

Jeg har altid synes at skure bør have en form for personlighed, og ikke kun være praktiske. En af mine venner har en flagguirlande hængende i hendes skur og ovenpå knagen har jeg sat to fuglefigurer af en gærdesmutte, som var en julegave fra en ven. Jeg tænker også at have et par planter herinde. Jeg har en kødædende plante, som hjælper med at holde fluerne under kontrol og jeg venter på nogle duftende pelargoner som jeg vil omplante i nogle gamle terracotta krukker. Nu har jeg mere plads til at overvintre planter, og det bedste af alt: Jeg har endelig et sted til at udføre mine små haveopgaver, selvom det er blæsende og vådt udenfor.