Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

16 sep 2021 11:27

Et skur bygget af et gammelt gulv, giver drivhus unikt udtryk

Michael Stisen har bygget at skur af et gammelt gulv i forlængelse af sit drivhus. Det giver, udover et sted at stille haveredskaberne, drivhuset en reel væg til hylder og et sted at binde tomaterne op. men det giver også drivhuset et mere tydeligt udtryk. 

Tekst: Nanna Stærmose
Foto: Michael Stisen

Det begyndte med, at Michael Stisen og hans kone Maria ville have et drivhus, der stod på en halvmur, men som drivhusdrømmen tog form, blev det klart, at de havde mere brug for et sted at gøre af haveredskaberne end en halvmur. Løsningen blev et skur bygget på et drivhus fra Juliana. 

“Udover plads til haveredskaber ville vi også gerne kunne hænge lidt hylder op inde i drivhuset og en reel væg gav os lidt flere muligheder end ‘vægge’ aluminiumsprofiler og glas alene,” siger Michael Stisen. 

 

Han er uddannet tømrer og erkender, at det nok hjælper lidt at have en håndværkeruddannelse bag sig i forhold til at kaste sig ud i sådan et projekt. Skuret er placeret på drivhusets ene gavl, og det giver et helt unikt udtryk til drivhuset, men også en frihed i forhold til indretningen.

“Vi bruger drivhuset både til hygge og til dyrkning, og med den her endevæg har vi både kunnet sætte hylder op, ligesom vi også har brugt trævæggen til at binde tomaterne op på, det giver os en større frihed i forhold til indretningen og brugen af huset,” siger han.

Selve skuret er lavet af et gammelt fyrretræsgulv, som Michael Stisen selv har renset og klargjort. De gamle planker er også med til at give et fint spil i udtrykket. Taget er lige nu belagt med tagpap, men det er planen, at skuret i fremtiden skal have et sedumtag. Det vil ifølge Michael Stisen få drivhus og skur til at falde fint ind i den omgivende natur.

Processen med at bygge skuret begyndte i foråret 2021. Men selvom konstruktionen ser enkel ud, så er der et par ting, du skal være opmærksom på, hvis du kaster dig ud i et lignende projekt. Blandt andet det faktum, at du sætter flere forskellige materialer sammen.

“Aluminiumsprofiler og træ giver sig på hver deres måde. Derfor har jeg skabt en ‘revne’ på ca. 8mm mellem profiler og træ,” forklarer Michael Stisen.

 

Træ og profiler er forbundet via reglar, der er placeret på hver side af aluminiummsprofilen. På den måde undgår Michael Stisen problemer når fx træet giver sig. Op mod trævæggen, har Michael og Maria placeret Marias oldefars gamle høvlbænk, og senest har de fået sat en lyskæde op i drivhuset.

“Så er der hygge derude til de lidt køligere efterårsaftner,” siger Michael Stisen.