Blog


...

Lars Lund

13 okt 2021 09:02

Sådan får du klokkechili til at ringe i flere år

Hos mig begynder julen midt i oktober. Det skyldes ikke, at jeg er særlig juletosset, men det er her min klokkechili kommer ind fra drivhuset og ind på badeværelset. Chili er en flerårig plante, men de fleste smider deres chili ud efter høst. De kan også være lidt vanskelige at holde liv i hen over vinteren, for de skal stå frostfrit, og selvom de gør det, går de ofte til.

 

Klokkechili eller Bishop Crown er anderledes. Den bliver til et lille træ og får små juleklokker, der virkelig ringer, når man spiser dem. I al fald, hvis man synes, chili er lidt for stærk. Det er klart min favorit. Egentlig er jeg slet ikke til de stærke sager, men denne er så dekorativ, at den har fået plads i mit drivhus om sommeren og i badeværelset om vinteren. Prøv at se den i min video. Jeg tror også, du vil blive lige så begejstret for den som jeg. 

4 Kommentarer til dette indlæg

...

Karin Bruun-Lund

30 okt 2022 10:58

hej
Min klokke chili, er ca 80 cm nu her I start November, jeg har taget den indenfor, alle klokkerne er grønne, er der chance for de modnes, hvad kan jeg gøre for at modne dem ?

Hilsen Karin

...

Lars Lund

31 okt 2022 08:11

hej Karin
Jeg har også to kæmper stående i mit badeværelse. Hvis de står lyst vil de sandsynligvis efterhånden blive lidt gule nogle lidt lys orange og enkelte røde. Lidt ligesom umodne tomater, jo mere lys jo større er chancen. De grønne kan godt spises, men har en anden lidt bitter smag. Til gengæld er planterne nu godt i gang med et veludviklet rodnet, så næste år får de ansat frugterne tidligere, og så vil du få mange røde.
mvh
Lars Lund

...

Susanne Tawadros

04 jan 2024 11:02

Har klokke chilli i stuen .. der er stadig røde klokker på.. må jeg klippe det lidt ned? Hvor gammelt og højt kan det blive?

Mvh Susanne

...

Lars Lund (1)

05 jan 2024 08:19

Hej Susanne . Ja det kan du sagtens. Det er vanskeligt at sige hvor gammel den bliver , mine gennem flere år er blevet 4 i gennemsnit . Højden uden potte vel omkring 180 . Skulle den ikke skæres tilbage hvert år, ville den måske blive højere men med dårligere udbytte . Mvh Lars