Blog


...

Nanna Stærmose

01 okt 2021 11:38

Michael har sat sit orangeri på mur


Det giver et smukt udtryk, og så er en mur med til at holde på varmen. Begge ting var grunde til, at Michael Hildesheim Toft Rasmussen besluttede sig for at bygge en mur til sit nye Juliana Orangeri. Men den udslagsgivende faktor var coronapandemien, der pludselig betød en lang sommer uden rejser. 

“Jeg havde brug for et projekt, så jeg kastede mig over det her,” siger Michael, der både fik lagt terrasse rundt om det nye drivhus og bygget muren, der giver drivhuset ca. en halv meter mere i højden. 

Murstenene er almindelige røde sten, som passer til Michaels hus. De samme sten har han brugt som gulv i huset, hvor han har lagt dem i et sildebensmønster. Selve fundamentet er gravet ud og støbt i beton, herefter er der lagt lecablokke med armeringsstænger, og derefter er murstenene lagt. Skal Michael give et godt råd, så er det at være præcis. 

“Jeg har jo valgt et drivhus med en karnap på, og det giver selvfølgelig lidt ekstra udfordringer i forhold til at bygge en mur til huset, da der er flere hjørner. Der er ikke meget tolerance i forhold til målene, og derfor skal du virkelig være præcis,” siger han. 

 

Orangeriet er fæstnet til muren med nogle specielle profiler samt gevindstænger - omkring to til tre på hver langside. Eftersom huset er blevet højere, måtte Michael bruge et stillads, da han skulle sætte glasset i. 

“Og der måtte jeg have hjælp. Det er du nødt til, når du skal montere glasset i den højde,” siger han. 

Det har været en sjov proces, synes han, og han er godt tilfreds med resultatet. I dag har han et unikt drivhus, hvor han både har planter og et bord, så der er plads til hygge. Hvis han skulle gøre noget om, så var det at bygge det større - og måske en brændeovn. 

“Jeg kan allerede nu se, at jeg godt kunne have brugt lidt mere plads, end de 15,2 kvm, som huset har nu. Til gengæld overvejer jeg en brændeovn, det kunne skabe hygge til de kølige efterårsdage,” siger Michael. 

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Nina Ewald

03 okt 2021 08:16

Fin og indpirerende artikel!

...

Drivhusklubben

04 okt 2021 11:49

Mange tak for de fine ord :)

Mvh Drivhusklubben

...

Kurt Steffensen

03 okt 2021 19:03

Det pynter meget på drivhuset.

...

Drivhusklubben

04 okt 2021 11:50

Murstykket giver drivhuset et helt andet look :)

Mvh Drivhusklubben