Blog


...

Lars Lund

16 nov 2021 10:34

Drivhuset klar til vinter - ud med druerne, og ind med isolering

 


Lars Lund isolerer drivhuset, så de sarte planter kan overvintreLars Lund er i gang med vinterklargøring af haven og giver dig en gennemgang af, hvordan du sikre planterne i drivhuset, hvorfor du skal fjerne bladene fra græsplænen og klippe rosenknopperne af og hvorfor det er vigtigt at rydde op i din vin i drivhuset

 

Se det hele på denne video (husk at slå cookies til for at se denne video).

Roser

Stik toppe af fyr rundt om dine roser. Du kan også bruge gran. Læg gerne et godt lag blade ved roden.  

Græsplænen

Lad den være langhåret og riv alle blade væk. Græs dør ikke af frost, men kan få sneskimmel, når der ligger mange blade på plænen.

Hortensia

De fleste hortensia, men ikke alle har sat knopper til næste år. Kan du se dem, så beskyt busken med grangrene omkring dem. De mest sarte er syrenhortensia. Bliver der hård frost, så pak dem ind i fiberdug. 

Agapanthus

Agapanthus står oftest i krukker. De tåler ikke længerevarende frost og kun lidt frost. Har du en terrasse med halvtag i forbindelse med dit hus, så stil dem samlet her og dæk med bobleplast når frosten kommer. Stil dem meget gerne på plader af flamingo, jo tykkere jo bedre. 

Oliven

Oliven er ret sejlivet og kan godt tåle frost ned til 10 grader. Står de i krukker skal du pakke krukkerne ind i bobleplast. Når frosten kommer, kan du beskytte ved at pakke bobleplast omkring planterne. Tag plasten af eller skab luft, når der ikke er frost.

Citrus

Komquat tåler en smule frost i en kort periode, men skal helst stå ved 10- 12 grader. Eventuelt kan du stille dem i soveværelset, hvis der er et lyst vindue.
Alternativt kan du lave et lille telt i dit drivhus af lægter og bobleplast