Blog


...

Udkansk v/ Nanna & Frederik

29 apr 2021 15:09

Få masser af basilikum lav dine egne stiklinger

Udkansk lavede denne basilikumguide sidste sommer - det var før de fik et drivhus, men den er ikke mindre aktuel, da basilikum fungerer fint i et væksthus. 

Af: Ukansk, Nanna og Frederik

Hvis I som os, bare er helt vild med basilikum, så anbefaler vi, at du laver stiklinger, så du får rigeligt af den grønne krydderurt. Du kan lave stiklingerne af basilikum, som du selv har dyrket fra frø, men du kan også sagtens bruge basilikum som du har købt i fx et supermarked.  

Du skal have fat i nogle store skud. Dem klipper du af og sætter i vand i 10-14 dage. Når den begynder at udvikle små rødder er den ved at være godt kørende. 

Plant nu dine stiklinger i en potte. Jeg putter dem i den samme potte, de må godt stå lidt tæt, det gør ikke noget. Jeg bruger bare almindelig god pottemuld og har blanding en lille smule langtidsvirkende gødning i, så jeg er sikker på, at de alle sammen har nok at leve af. Husk at vande godt. Herefter er det bare at give dem noget tid - jeg skyde på, at efter en 3-4 uger har de samme størrelse som moderplanten, såfremt man passer dem godt.

 

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Birte

02 jun 2021 07:54

Hvor køber man spisehuset henne? Mvh. Birte