Blog


...

Lars Lund

01 jul 2021 13:13

Hæksaksen er i sving og der klippes naturligvis julihjerter

Ja det går helt vildt for sig i haven lige nu. En gammel myte er, at hækken skal klippes inden Sct. Hans. Det er forkert, men den slags er vanskeligt at aflive. Faktisk har den bedst af at blive klippet, når den er udvokset og det er den i midten af juli. Bladene på en hæk har som ved alle planter til formål at skaffe nærring til roden, så roden kan udvikle sig. Derfor jo flere blade jo bedre rodnet har en hæk.

Når nu du er i gang, kan du måske lade dig inspirere til at klippe hækken i lidt andre former. I denne video laver jeg hjerter forskellige steder i hækken. Det er lettere end du tror, og da der løber en gangsti lige bag min hæk, er der noget for folk at se på.

 

Beskær æbletræet med hæksaksen

I haven havde jeg engang et stort æbletræ. En dag fik jeg også solceller. Det betød der kom en konflikt mellem min madforsyning og min elforsyning. Æbletræer så ud til at ville tabe kampen. Det fik dog en chance. Træet blev meget brutalt skåret ned, så det ikke kom til at skygge for solcellerne. Det var i 2012. Herefter blev kronen den følgende år formet med hæksaksen. Faktisk var det blot et forsøg. Projektet lykkedes, og i dag står træet som et lille smukt træ mange beundrer. Eksperimentet viser, at man ikke skal være bange for at beskære sit træ. Det kan aldrig gå helt galt. Selv med en hæksaks kan man få et flot resultat og træer giver hvert eneste år omkring 50 æbler og mindst lige så mange skønne blomster.

 

Se med i videoen her og bliv inspireret.   

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Kristian Bentsen

19 jul 2021 11:03

Hvor finder jeg linket til videoen

...

Drivhusklubben

23 aug 2021 15:58

Hej Kristian.

For at se videoer på hjemmesiden, skal du slå cookies til i indstillingerne. 

Mvh

Louise/Drivhusklubben