Blog


...

Lars Lund

12 jan 2021 10:28

Folkeregister for tomater


Af Lars Lund

l@rslund.dk

Apricot Dream, Forrest Fire og Sibiria er alle at finde i en ny database - en tomatdatabase, hvor du kan finde en væld af sorter, få besked om alt fra dyrkningsforhold til smag og anvendelse. Bag portalen med det dækkende navn tomatdatabsen.dk står to danske hobbyavlere fra Græsted ved Gribskov på Sjælland, Tina og Lars Laugesen, og databasen har efterhånden udviklet sig til at være den største dansksprogede database om tomater. Informationerne i databasen er indsamlet fra over 70 internationale og nationale websider, der suppleres med parrets egne erfaringer, samt erfaringer fra bruger af databasen.

Nogle tomater fra databasen er ikke i almindelig handlen, men stammer måske fra frø i faster Karens have, eller fra gode naboer, og nogle har også fået navne af dyrkeren. For eksempel kan det være vanskeligt lige at få fat i mors store mørkegule tomat, men via hjemmesidens blog kan man skrive til hinanden og måske være heldig at kunne udveksle frø. Andre frø fra databasen kan købes i danske eller udenlandske netbutikker, eller sågar i supermarkeder, der handler med frø.

Når man brænder for tomater og udvikler en database, går der ikke lang tid, før man får lyst til selv at forhandle frø. Sådan er det da også gået for Tina og Lars Laugesen, der nu har mere end 200 forskellige sorter, man kan købe i deres webshop. Alle er afprøvet at Lars og Tina. Herudover kan man købe chili-og peberfrø plus lidt udstyr til dyrkning. Endelig er der diskussionsforum på siden, lækre opskrifter, videotips og artikler om dyrkning af tomater. En side der er værd at kende.

Tomatdatabasen er både på facebook og instagram