Blog


...

Mathias Emil Pedersen

27 jan 2021 10:02

Haveblogger skal have denne runde, søde sag i drivhuset i år

Lyset vender tilbage 

Dagen er snart tiltaget adskillige minutter, og de urolige, grønne fingre kribler efter at komme ud og grave i jorden og komme i gang med at så og plante. Det er dog endnu for tidligt at starte med frø og anden dyrkning i drivhuset, medmindre man kaster sig over vinterdyrkning af f.eks. asiatiske bladgrøntsager, spinat og rucola som faktisk kan trives i det kolde vinterdrivhus. Dem vil jeg så nogle af.
Læs mere om vinterdyrkning her

 

Tyvstart i drivhuset 

Imens vi venter på det rigtige, lune forår ude i haven, er det både hyggeligt og godt for havesjælen at snyde foråret ekstra tidligt i gang i drivhuset. Jeg har været ved at plante løgvækster i potter og krukker, her er påskeklokker og endda en buket tulipaner som holder meget længe i det kølige drivhus. Snart vil jeg gå en tur i et skovbryn og hente grene til drivning af mirabelle, kvæde og kirsebær.

 

Sommerdrømme

I år skal drivhuset være fuld af sødmefulde, kødfulde og aromatiske tomater i alle mulige forskellige former og farver. Jeg elsker tomater og allerhelst i kompagniskab med basilikum som jeg også vil have i potter og krukker. I år skal være året hvor vi prøver mange nye varianter af med smage fra hele verden og til alle anledninger. I år vil jeg også prøve kræfter med aubergine som jeg elsker, men har hørt er lidt vanskelig. En plante der virkelig kræver vand, varme, masser af næring og måske også lidt ægte kærlighed for at trives. 

 

Vær vor gæst

I år har vi valgt at holde åben have for interesserede udvalgte weekender i juni, juli, august og september - om Corona tillader det. Det er første gang, at vi slår havelågen op til åben have, og vi håber at møde mange søde og interesseeede havefolk. Vi havefolk er jo venlige og snakkesalige mennesker, der holder af at dele. Jeg er ved at indrette et lille plantesalg bag drivhuset, og mon ikke, at kaffen kommer til at smage skønt under vinen i drivhuset tag. I skal være så hjerteligt velkommen.
Se mere på Haveselskabet.dk eller i Haveselskabets app.   

Rigtig god have- og drivhussæson 2021!

Venlige hilsner fra Mathias Emil