Blog


...

Lars Lund

07 dec 2021 14:33

Kalender der gør voksne og børn klog på planter og dyr i have og natur

 

Julekalenderne er et must i alle hjem, men der er også de andre kalendere, for eksempel den slags, der er en form for evighedskalendere, eller en huske kalendere, hvor man måned for måned noterer, hvad man har i sin have.

Året gennem små øjne
Elvira Fragola
64 sider, 250 kr.
Forlaget Turbine

 

”Se skoven flamme og regnen sile, Jorden forvandles til et mudret sted. Det er tid at søge ly og hvile, og nogle at dele det med.

Ryk tættere sammen, så du husker, selv mens november virkelig rusker, at midt i mørket og alt det svære, er du smuk og helst som du skal være.”

 

Hvilket barn vil ikke blive glad for at få sådan et budskab læst op. Efterfølgende er der visdom om, hvad der er i naturen, måske i din have og omkring dig i den pågældende måned, samt mange gode forslag om, hvad I kan gøre sammen. For eksempel kan man samle blade og lave bladbingo, lede efter det der stadig er grønt som mos og skovsyre, lave gibs afstøvninger af dyrespor i mudderet, og se om du kan finde en frø, der er ved at grave sig ned for at overleve vinteren, eller du kan lave en kvasbunke i haven til pindsvinet.  

En virkelig dejligt bog både til eftertænksomhed og som inspiration til samvær med dit barn.