Blog


...

Lars Lund

29 jul 2021 10:46

Ro ro ro din båd og gør den til et drivhus

Af Lars Lund

l@rslund.dk

 

Kun fantasien sætter grænser siger man, og til dels er det jo nok også rigtigt, i al fald når man vil bygge noget, og økonomien ikke rækker. Her er det godt med fantasi.

Mange drømmer om et drivhus, men det er ikke altid økonomien rækker til at opfylde alle drømme. Af flere grunde er der derfor nogle, som går i gang med at finde genbrugsmaterialer, træ og glas, søm og skruer og ofte kommer der noget autentisk charmerende ud af det, et drivhus som i farfars tid.

Et af de mest fantasifulde drivhuse, jeg har set, står i Skolehaverne i København. Faktisk er det slet ikke et hus, men en båd og helt præcis halvdelen af en båd. Både er nemlig savet over på midten og stævnen rejst på højkant.

Stævnen, (det kunne også være agterdelen) udgør grundpillen af drivhuset eller drivhusets endegavl. Huset eller skroget om man vil, er lavet af genbrugsvinduer, og gavlen i modsatte side hvor indgangen er, er bygget op af plader, så den har samme udseende som endegavlen. Det vil sige som skrogets anden halvdel men med en mere plan facade.

Man kunne godt have valgt den anden oversavede halvdel af båden, og det var vist også meningen, men dels var den i en lidt sørgelig forfatning, og dels ville opbygningen, når der også skulle være dør i, være lidt mere kompliceret.  

Bag projektet står TV produceren Jens Bordinggaard, der i sin tid lavede et program ’Fantasifulde rum’ på TV2 Fri. Skolehaverne i København har ikke det store budget, så de bad Jens Bordinggaard komme med nogle fantasifulde forslag. Jens var hurtigt med på ideen og fandt træskibet Ylva, der skulle hugges op. I stedet endte det som drivhus til stor glæde for børn i København, der nu ikke alene kan dyrke deres afgrøder i det fri, men også lære alt om fordelene ved at dyrke i drivhus.