Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

29 maj 2020 14:20

Juliana og Claus Meyer dækker op i drivhuset

Tekst & Foto: Nanna Stærmose

 

Det er igen blevet muligt at gå ud at nyde en middag med venner, kærester og familie, men selvom Corona er lidt på retræte, er det stadig en god idé at holde afstand. Set i lyset af de sidste to måneders nedlukning og indelukning har mad- og måltidsvirksomheden Meyers taget et kreativt skridt i forlængelse af genåbningen af deres restauranter. De kommende uger kan gæster nyde deres mad i små drivhuse, så de på den måde er afskærmet uden at være isoleret. 

“Jeg tror, at folk vil få en oplevelse, som de husker for livet. Vi er på vej ud af Coronakrisen, og det markerer vi ved at give folk en unik mulighed for at sidde i et drivhus og spise sammen og nyde en sommeraften midt i København, mens de sidder helt trygt og tænker over, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen,” siger Claus Meyer.

Ifølge Claus Meyer går restaurant og drivhus fint i tråd med hinanden. Her kan gæsterne sidde afskærmet fra køligt vejr og stadig føle, at de er udenfor, og i denne tid kan de så også sidde afskærmet fra andre mennesker men stadig føle, at de er en del af fælllesskabet. 

Selv har han aldrig spist i et drivhus. Godt nok har han drivhus i sin have, men det bliver udelukkende brugt til at dyrke grøntsager i. 

“I aften er første gang, jeg skal prøve at spise i et glashus. Det bliver sammen med min familie her ved Skuespilhuset, og det glæder jeg mig til,” siger han.

 

 

Hos Juliana Drivhuse er direktør Nikolaj Stærmose heller ikke i tvivl om at drivhuse og madoplevelse er et fint makkerpar.

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker. Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant”, siger han. 

En oplevelse for livet 
Drivhusklubben møder Madmageren, iværksætteren og den tidligere TV-kok på forpremiereaftenen ved Skuespilhuset i indre København. Det er en smuk aften, og i nogle af de i alt otte glashuse sidder gæster allerede og nyder en middag - resten er dækket op klar til at tage imod næste ryk.

Udover at give gæsterne en oplevelse for livet, håber Claus Meyer også drivhusene kan være en inspiration til andre om at det er muligt at gøre tingene på en ny måde. 

“Jeg håber at sende et signal om håb, fantasifuldhed, og mod til at gøre tingene på en ny måde. Selvom tingene nogle gange kan virke besværlige, og vi pludselig skal agere i et helt nyt regelsæt, så findes der en vej,” siger han.

Drivhusene er modellen Qube 3,9kvm fra Halls

Mål:198x198 cm
Sidehøjde 135cm
Total højde 219 cm
 

Drivhusene kan ses ved:
Skuespilhuset i København 
Meyers Deli på Frederiksberg