Blog


...

Lars Lund

30 jun 2020 08:45

Tomater uden at vande

 
Bæredygtig dyrkning uden vand


Hverdagens små mirakler dukker stadig op. Jørn dyrker tomater uden at vande og Sara dyrker i flasker, og får jordbær og tomater ud af flaskerne.

 

Af Lars Lund
l@rslund.dk

De troede sikkert hun var tosse, men nu har en dansker i Kolding vist, at den er god nok. Det handler om at dyrke tomater i bede uden at vande. Jeg har flere gange omtalt en russisk kvinde, der dyrkede sine tomater i drivhus helt uden at vande dem. De fleste har måske tænkt ja, ja hun er russer, så passer det nu? Selv har jeg aldrig været i tvivl. Den russiske kvinde er meget troværdig, og før vi alle fik drivhuse og kapilærkasser, dyrkede vores bedsteforældre på friland. Jeg har med held dyrket tomater på friland i flere år, hvor de bare har skullet passe sig selv, men jeg har aldrig haft modet eller nerverne til at gøre det i drivhuset.

Det har Jørn Jørgensen fra Kolding til gengæld. I to år har han nu dyrket uden at vande tomater, og udbyttet har været enormt, fortæller Jørn i denne video.

Sara er fra Mårslet ved Århus. Hun har tidligere i drivhusklubben vist, hvordan hun laver nye roser. Foreløbig er videoen set af 30.000 fra hele verden. Nu viser hun, hvordan man i en flaske både kan få jordbær og tomater ud af det. Hun fortæller også om et hjemmelavet drypvandingsanlæg, der bare virker.

Glæd dig til at se videoen. I anledning af sommeren får du faktisk to nyheder på en og samme video. Der er ny inspiration til alle. 

 

Jørn Jørgensen dyrker tomater helt uden at vande dem. 

 

Jordbær på flaske

 

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Maja

19 maj 2021 00:10

Er det ikke zar? Synes jeg kan kende hende fra mine drenges gamle vuggestue 😅
Mvh
Maja