Blog


...

Lars Lund

30 jun 2020 08:45

Tomater uden at vande

Bæredygtig dyrkning uden vand


Hverdagens små mirakler dukker stadig op. Jørn dyrker tomater uden at vande og Sara dyrker i flasker, og får jordbær og tomater ud af flaskerne.

 

Af Lars Lund
l@rslund.dk

De troede sikkert hun var tosse, men nu har en dansker i Kolding vist, at den er god nok. Det handler om at dyrke tomater i bede uden at vande. Jeg har flere gange omtalt en russisk kvinde, der dyrkede sine tomater i drivhus helt uden at vande dem. De fleste har måske tænkt ja, ja hun er russer, så passer det nu? Selv har jeg aldrig været i tvivl. Den russiske kvinde er meget troværdig, og før vi alle fik drivhuse og kapilærkasser, dyrkede vores bedsteforældre på friland. Jeg har med held dyrket tomater på friland i flere år, hvor de bare har skullet passe sig selv, men jeg har aldrig haft modet eller nerverne til at gøre det i drivhuset.

Det har Jørn Jørgensen fra Kolding til gengæld. I to år har han nu dyrket uden at vande tomater, og udbyttet har været enormt, fortæller Jørn i denne video.

Sara er fra Mårslet ved Århus. Hun har tidligere i drivhusklubben vist, hvordan hun laver nye roser. Foreløbig er videoen set af 30.000 fra hele verden. Nu viser hun, hvordan man i en flaske både kan få jordbær og tomater ud af det. Hun fortæller også om et hjemmelavet drypvandingsanlæg, der bare virker.

Glæd dig til at se videoen. I anledning af sommeren får du faktisk to nyheder på en og samme video. Der er ny inspiration til alle. 

  

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Maja

19 maj 2021 00:10

Er det ikke zar? Synes jeg kan kende hende fra mine drenges gamle vuggestue 😅
Mvh
Maja