Blog


...

Lars Lund

08 dec 2020 12:03

Så let beskærer du din vin

Tiden for den årlige vinterbeskæring af vin er ved at være inde, og det er rimelig let at få kontrol over din vinplante. I Danmark har vi tradition for, at vinen beskæres inden nytår.

Af Lars Lund

l@rslund.dk

Kunsten at beskære vin kan let læres. Det er ikke så indviklet.
Start med at rengøre din vin for gamle blade.

Gå gerne stammen og de små sidegrene igennem med en tandbørste og børst eventuelle skjoldlus eller rester fra skjoldlus af. Måske skal du bruge en lup for at se dem. De er brune og falder let sammen med stammens farve.

Følg stammen og lad der være en afstand på 15-20 cm mellem de mindre grene, der kommer ud fra stammen. Fjern det der er indimellem. Det giver luft mellem de enkelte sideskud.

Tag nu fat i hvert sideskud, der er tilbage, som går ud fra stammen, og klip ind så der er to til fire knopper tilbage. Det er her, frugterne kommer næste år. Sideskud på de sideskud, der er her, klipper du tilbage til to knopper.

Er din vin ikke nået maxlængde, så klip 2/3 tilbage af ranken. Er den nået sit mål, klipper du blot en passende længde af.