Blog


...

Lars Lund

10 aug 2020 11:16

Sådan laver du din egen gødning

Af Lars Lund

l@rslund.dk

Hver eneste uge i 40 uger om året, klipper danskerne deres græsplæne, og en meget stor del af græsset kommes på traileren og sendes på genbrugspladsen. Det er ikke smart, for græs indeholder som så meget andet grønt, en god mængde gødning. 


Fabrikken under vasken
Du kan også lave en mindre gødningsfabrik under din køkkenvask. Det gør min nabo Sahra, (på thailandsk udtales hendes navn Sa). Hun bruger rørsukker og køkkenaffald fra grøntsagerne. Det kommer der den mest lækre flydende gødning ud af. Rørsukker og sukker i det hele taget, øger mikroorganismernes aktivitet. Det er inden for videnskabelige kredse en kendt sag.

Du kan læse om det svenske Landbrugsuniversitets forskning, og hvordan du laver din egen gødning her: https://drivhusklubben.dk/blog/april-2018/du-kan-selv-lave-din-egen-goedning   

Se metoden om at lave græs og køkkenaffald til lækker flydende gødning, i denne måneds video.

 

3 Kommentarer til dette indlæg

...

Agnete Kristensen

26 jun 2021 23:07

Hm - jeg kan ikke finde et aktivt link til månedens video om at lave lækker flydende gødning. Er den smuttet?

...

Louise Werge

13 aug 2021 08:55

Uuuh, jeg var også lige kommet herind for at se en video om fx at brug græsafklip til at producere gødning. Ærgerligt, at den ikke er her.

...

connie moisen

13 aug 2021 12:02

Hej Lars Lund
Jeg har endnu ikke været heldig og se nogle af dine omtalte videoer... jeg har skrevet til dig tidligere men får aldrig svar ??
vh Connie Moisen