Blog


...

Mathias Emil Pedersen

02 jul 2020 09:26

Ferskner i drivhuset


Tekst og foto: Mathias Emil

Det er både sjovt, frugtbart og virkelig lækkert med ferskner i drivhuset. For bare to år siden plantede vi et lille ferskentræ i vores drivhus, og i år høster vi de dejligste, solmodne og økologiske ferskner i massevis. Faktisk allerede fra midt i juni. Vi vander ikke træet, men giver det en håndfuld organisk gødning et par gange i sæsonen. Træet fungerer desuden som skyggegiver i drivhuset og bliver dekoreret med lyskæder i vintertiden. I april blomstrer træet med et væld af lyserøde, meget søde og romantiske blomster.  

 
Det bugner af blomster i og omkring drivhuset. 

I 2018 vandt Mathias Emil og Rasmus TV2 havekonkurrencen Kamp til hækken.
Siden har du kun dyrket både haven og drivhuset i endnu større grad. 
De skriver løbende til Drivhusklubben om, hvad der rører sig i deres have og drivhus
Følg deres projekt på Instagram

5 Kommentarer til dette indlæg

...

Birthe Sörensson

28 jun 2022 10:10

Hej
I skriver, at I ikke vander træet. Er de plantet i potte eller direkte i jorden? jeg har købt to forskellig fersketræer til drivhuset i år.
Hilsen Birthe

...

Mathias Emil

29 jun 2022 09:03

Hej Birthe,
Træet er plantet i jorden og vandes derfor ikke - dog vandede vi godt den første sommer hvor vi plantede træet. Planter du i krukke skal ferskentræet vandes meget ofte, så jeg vil anbefale dig at plante ud i jorden.
Venlige havehilsner fra
Mathias Emil

...

Nikita Garcia

02 jun 2023 11:21

Hej, jeg er helt ny i det her med drivhus, jeg har tænkt at jeg gerne vil sætte et ferskentræ, både fordi jeg syntes det kunne være super spændende og fordi mit drivhus bliver for varmt og det derfor kunne hjælpe på lidt naturlig skygge.

Hvilken fersken sort har i valgt, jeg syntes det er meget svært at vælge.

Nikita

...

Lars Lund

03 jun 2023 20:15

Valg af ferskensort vil jeg blandt mange hundrede anbefale 'Saturn', 'Revita' 'Fruteria', 'Riga', 'Avalon Pride', 'Indian Free', 'Thorseng', 'Benedicte', 'Mami Ross', 'Crimson Bonfire’ og 'Frost'. den sidste er særlig hårdfør over for kulde ferskenblæresyge.
Et ferskentræ kan let blive 8 meter høj, så der er også vigtigt at du sætter dig ind i beskæringen, især hvis det skal stå i et drivhus. Frugterne dannes for størstedelen på grene der har kopper sat i efteråret.
Fersken blomster i april, og det kan være en udfordring for blomsterne kan ikke tåle frost, så sker det, skal de dækkes med en fiberdug mens frosten er der. Blomster der ikke bestøves af en pensel eller en bi giver ikke frugt der udvikler sig, men falder af. Det er også en god ide at tynde ud, hvis der er for mange frugter. Det giver en bedre kvalitet. Ferskenblæresyge kan helt ødelægge udbyttet. Frost , Benedicte Avolon Pride , indian Free og Thorseng får ikke sygdommen og øvrige sorter der er beskyttet under et halvtag eller i et drivhus får sjældent sygdommen. mvh Lars Lund

...

Gitte

17 jul 2023 18:36

Hej
Jeg er også ny i det her med drivhus, og i skrivende stund er mit nye og første på vej til mig.
Dvs jeg har helt til foråret at indrette, planlægge mm.
Men jeg har besluttet, at jeg skal have et ferskentræ.
Mit drivhus er Julianas på 6,6 kvm.
Vil det være bedst at sætte et dværg ferskentræ? Det vil blive sat direkte i jorden. Skal jeg plante det i efteråret eller vente til foråret?
Fortsat god sommer.
Vh
Gitte

...

Lars Lund

18 jul 2023 09:42

Hej Gitte. Hjertelig velkommen i Drivhusklubben!

Ja, fersken kan som du kan læse i mit svar ovenover blive meget store og brede og i dit tilfælde er det et meget fornuftigt valg du foreslår. Det kan stadig blive et par meter højt og næste en meter bredt. Derfor skal du regne med også at skulle beskære det. I princippet kan det plantes hele året, når du får det i en potte og graver det ned. Ellers vælger man typisk efter løvfald eller marts.

Mvh Lars Lund