Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

04 jul 2019 21:10

Sammenbyggede drivhuse skaber ly for gamle frugttræer

 

Ariette og Jens Sørensen har sammensat to Halls drivhuse og skabt et orangeri med plads til gamle frugttræer

 


I haven stod et trædrivhus, der skabte ly og gode vækstbetingelser for nogle gamle frugttræer, der var plantet direkte i jorden, så da det skulle rives ned efter 38 års tro tjeneste var det sin sag at finde en ny løsning. Træerne stod fast og Ariette søgte drivhusmarkedet tyndt for at finde en drivhusmodel der var rummelig nok til at passe til de gamle træer og rimelig i pris. 

“Vi ville ikke bruge 40.000-50.000 kroner på et nyt drivhus, men så fandt vi den her model fra Halls, der passede både prismæssigt og i designet," siger Ariette Sørensen.


Muret gavl og pleksiglas
De to huse er forbundet med en bue i pleksiglas og døren, der er placeret i midten er sammensat af dørene fra de to huse. Det ene gavlparti er en muret væg, hvor der vokser smuk, grøn efeu. 
"Muren er et levn fra det gamle drivhus, så den ville vi gerne bevare. Det betød også, at vi havde en masse glas til overs, som vi kunne bruge til de to huller, hvor de oprindelige døre havde siddet,” siger Ariette Sørensen. 

Huset er omkring 24 kvadratmeter, og her er rigelig plads til både træer, mennesker og blomster. Det huser et figentræ, et nektarintræ og et abrikostræ som godt nok blev beskåret så kraftigt under ombygningen, at Ariette tvivler på, om det kommer igen. Hun har også blomster i drivhuset - bl.a. petuniaer, margueritter og roser, og så er der borde og stole, så de kan sidde og nyde hele herligheden derude. Afgrøder som agurker og tomater dyrker Ariette i et andet drivhus.
“Det her er vores pyntedrivhus. Vi er meget glade for resultatet og nyder at bruge det,” siger hun. 

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Kenneth Gregersen

05 apr 2021 14:33

Har du flere billeder af indgangen? Og hvor har i fået fat i den buet del?