Blog


...

Lars Lund

23 jul 2019 09:14

Ny solsikke giver dig sol på en gråvejrsdag

 Ny type solsikke blomstrer med op mod 1000 blomster fra juni til november

                                                             

Af Lars Lund   

Savner du sol på en gråvejrsdag, så skal du have fat i en helt ny solsikke. Det er ikke en almindelig solsikke, men en busk med det noget kringlede navn, Helianthus SunBelievable ‘Brown Eyed Girl’. Den kom frem første gang i 2018, hvor den blev præsenteret på det berømte Chelsea Flowershow, hvor den vandt tredjepladsen for årets nyhed. Nu er den så nået til Danmark.

Jeg fik den i foråret, hvor jeg plantede den i en krukke. Siden fulgte den med til mit sommerhus, for den er slet ikke til at undvære, og nu er den så på vej tilbage til min have. Solsikken vil aldrig slå rekorder med hensyn til højde, men den skyder konstant nye blomster fra bladhjørnerne. I alt skulle en enkelt busk kunne levere over 1000 blomster fra juni og til november. Det er ret enestående. Hvis ikke du kan købe den hos den lokale plantehandel, så ved jeg, de har den i Home and Gardens butikker. Husk også at tage frø af planten, når de er afblomstret. Så har du nye planter næste år. 

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Ruth Jensen

26 jul 2019 11:07

Hvor kan man købe den, eller bare frø?

...

Rikke Thorup

22 aug 2021 22:09

Hvis nogen læser med. Obs planten er steril sætter derfor ikke frø, klip gerne de ´´trætte´´ blomster af løbene for den sætter flere blomster, roden kan overvintres.