Blog


...

Lars Lund

23 jul 2019 09:22

Byg et hjem til humlebien og få flere tomater

Hvis du vil have flere og bedre tomater, skal du lade humlebien tage brusebad i pollen

 

 

Af Lars Lund

Vidste du at tomater kun kan bestøves af en humlebi, eller skrevet på en anden måde: Det er kun humlebien, der har fundet ud af, hvordan man får pollen fra en tomat. Den særlige teknik kaldes buzzbestøvning. Humlebien griber fat i støvdragerne og sætter dem i vibration. Herefter drysser pollen ganske enkelt ned på humlebien. Netop den egenskab har man for længst udnyttet i tomatgartnerierne, hvor man udsætter humlebier. Nogle steder bruger man også droner, der ligner humlebier, og som er i stand til at skabe samme vibrationer, som den ægte bi.

Biernes antal herunder humlebien er i kraftig tilbagegang, og det er skidt for dine tomater. Ganske vist kan du bestøve tomater ved at daske til planterne, men det er slet ikke så effektivt som humlebiens arbejde.

Vil du have flere humlebier i haven, skal du se med på denne video. Den giver generelle tips til at få flere vilde bier i din have. Et af tipsene er, at mange af de insekthoteller du køber, aldrig vil få besøg af en bi. De får besøg af så meget andet, men vil du have flere vilde og fredelige bier i din have, så skal du gribe det helt anderledes an.

 

 

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video.