Blog


...

Lars Lund

06 nov 2019 12:19

Byg en shelter i haven

 

Tove Frost på 94, bruger sin shelter hele året. Også i december. 

Af Lars Lund, l@rslund.dk

Længe før der var noget, der hed økologi, gik Tove Frost højt op i den slags. Jeg har kendt hende i mange år, og hvor hun tidligere havde en evne til at gøre en af mine artikler til en diskussion, er hun begyndt at spørge mig til råds, uden dog helt frivilligt at ville godkende alle mine svar. Helst skal de også til diskussion. Det er ganske hyggeligt. Der er noget revolutionært over hende. Det er der også, når det gælder at sove ude i det fri

Tove Frost har i sine unge dage, og samtidig med begrebet shelter opstod, altid ønsket at overnatte i en shelter i naturen. Årene gik, mange rejser fulgte, men oplevelsen med en vandretur, der omfattede overnatning i en shelter, blev ikke opfyldt.

En dag i september faldt hun i snak med en af sine døtre om sine tidligere drømme. Du kan da bare få en shelter i haven, lød det fra datteren. Efter at Tove Frost havde vredet sig lidt over, hvad sådan en tingest kostede, og datteren havde fået hende overbevist om, at hun var alt for dårlig til at bruge penge på sig selv, gik Tove og datteren fluks i gang med at søge efter sheltere på nettet. De fik også kontaktet et par forhandlere, og nåede til sidt frem til Herning Savværk.

 

 

Her var der i lighed med flere andre, der tilbød sheltere på venteliste, så hun kunne med garanti ikke få den i år, blev der sagt. Skuffet måtte Tove så fortælle, at hun nok aldrig fik sit ønske opfyldt. Hun var trods alt 94.

Der blev helt stille i telefonen før Poul Erik Jensen fra Herning Savværk udbrød: Så får du den om en lille uges tid.

Shelteren ankom. To stærke mænd rejste den, og allerede første aften sov Tove i sin shelter i haven. Tove Frosts have er næsten som at være helt ude i den ægte natur og noget nær en park. Den er nok 3-4000 kvadratmeter med udsigt til marker, rådyr, ræve, grævlinger og mange andre dyr.

Tove Frost kom naturligvis i TV2s vejrudsigt, for når man taler om Frost taler man om solskin og Tove Frosts historie er en ægte solskinshistorie, man kun bliver rigtig glad af.

Vil du se indslaget med Tove Frost, så kik med på kortlink.dk/234hn 

 

Tusinde af dansker har købt sheltere i disse år. Vi er ved at være udemennesker hele året.
Du kan finde mange der sælger sheltere, men du kan selvfølgelig også lave din egen.
En af de mere avancerede måder er måske at gøre dit drivhus til en shelter. Et drivhus er jo som bekendt også til at drive i. Her de finske arkitekter Villa Hara og Linda Bergroth, der har skabt et driverhus. Huset er ikke i handlen.

 

 

Palleshelter 
Plus shelter ligner en palle med tag, men dog i en elegant udførelse. Lidt hævet over jorden slipper man for kulde og fugt, og stadig er man i det fri. Tre vægge sikrer læ, og med hjulene kan man altid dreje shelteren, hvis vinden skulle drille, eller hvis man vil have en hel anden udsigt. Nogle elsker regnes trommen på en teltdug, og den udebliver selvfølgelig ikke her. Regner det for meget, kan man rulle den åbne sidevæg ned. Så er der dømt hygge. 

Bliver man træt af det rullende sovekammer, ja så kan det vel bruges til havegrej, eller sågar bygges om til væksthus, og ved sommerhuset er det jo en fin gæstehytte. Huset koster 7.000 kr. og forhandles af byggemarkederne.    

 

 

Selvbyg
Huset her så jeg på CPH gardens haveshow i sommer. Der er ingen pris på huset, fordi det er materialer man køber,  men Silvan står bag det, og man kan undersøge nærmere her.