Blog


...

Lars Lund

06 nov 2019 09:48

Brug dit drivhus til juleværksted

Drivhuset er perfekt som julestue. Gå i skoven efter materialer, disk op med gløgg og æbleskiver, og sørg for, at der er varme fra enten brænde- eller gasovn. Så er der dømt råhygge for hele familien.

Af Lars Lund, l@rslund.dk

Lav et frostrum
En anden måde at bruge dit drivhus på er, at opbevare planter, der ikke tåler frost. Du laver et lille rum i drivhuset af lister eller lægter og laver vægge og tag med bobleplast. Så har du et velisoleret hus, hvor frosten ikke lige får fat. En lille gasovn kan klare opvarmningen, hvis vi skulle være så uheldige, at regnen stopper, og vi når ned under 5 frostgrader. Det sker ikke så ofte.

Frostes rum
Du kan også gøre som Tove Frost. Hun er en ældre dame på 95, der hvert år graver sine grønkål og porre op fra haven og genplanter dem i drivhuset. Kålene vokser og bliver som juletræer, og måske er det derfor, man synger: først skal træet vises, siden skal det spises. Fordelen, ud over at grønkålene vokser videre er, at Tove ikke skal ud i kulden, men kan hente frisk grønkål lige uden for sin bryggersdør,. Drivhusets gavl er bygget op mod døren.

"Hvad ær ter"

Endelig kan du så vinterærter, lægge hvidløg og give blomsterløg som hyacinter et wakup, så du kan fylde stuerne med dejlig duft, juleaften.