Blog


...

Lars Lund

24 jul 2018 10:38

Hjertelige agurker

Giv børnene en sjov oplevelse med hjerteagurker

Kan du huske EU engang bestemte, at agurker ikke måtte være krumme? Det handlede om ikke at snyde på vægten. En kasse med krumme agurker har færre agurker end en kasse med lige agurker. Nu er reglen vist lempet , så man nogenlunde må gøre hvad man vil.

 

I Lotte Bjarkes drivhus er agurkerne hjerteformede. Man kan også få stjerneformede agurker, hvis man synes det er bedre. Hvordan hænger det nu sammen? Er der tale om genetisk manipulation eller hvad er forklaringen mon?

Lotte Bjarke fortæller, at der kun er en smule fiksfakseri i konceptet. Det handler nemlig om at putte agurken i en form, mens den endnu kan komme ned i formen. Agurken skal selvfølgelig stadig hænge på moderplanten.

Formen køber man hos Home and Garden. Når formen er sat over agurken, skal den spændes med nogle plastiktips. Det er vigtigt man spænder ordenligt og husker alle spænder. Vi ved det fra mælkebøtter. De kan skyde op af asfalten, og sådan er det også med agurker i form. Spændes de ikke ordentligt, så sprænger formen og projektet mislykkes.

 

Stjerner for øjnene

Du kan også få former til stjerneagurker og sågar en form, så din agurk bliver en Buddha figur, men det der giver størst held, er de enkle former. Det er vigtigt, at man sætter formen fast på rette tid og også fjerner den på rette tid, fortæller Lotte. Det fik hun ikke gjort i første forsøg med stjerneformen, så den mislykkedes. Der går ikke lang tid før agurken har fyldt formen ud. Erfaringerne siger mellem 4 og 8 dage.
Du kan se Lottes projekt på helthenihaven.dk og også her få mange flere tips fra Lotte. Lottes blog

 

Sådan gør du

Formen koster 30 kr.

Alle agurker kan bruges, og det virker fint med de populære skoleagurker.