Blog


...

Lars Lund

20 apr 2017 19:32

Lad dit drivhusgulv blive som en strand

Drivhusgulve er forskellige. Nogle foretrækker en midtergang og faste bede langs siderne. Nogle lægger træ som gulv og andre foretrækker tegl. Tegl og træ har nogle minusser, men de er til at løse. Et drivhus er til tider et fugtigt miljø. Det betyder, at alger kan få godt tag i gulvet. Et trægulv kan blive glat, mens teglgulvet kan miste noget at sin charme, hvis det bliver alt for hårdt angrebet af de grønne lager.  


Sand mellem træerne

Løsningen er nem. Drys strandsand på gulvet ved sæsonens start, eller om efteråret. Gør du det om efteråret, så fejer du blot sandet væk det efterfølgende forår. Gulvet er herefter helt rent. Venter du til foråret, skal du nok regne med, at der går et par måneder, inden du har dit gamle gulv igen.

Måske finder du ud af, at det rent faktisk er meget hyggeligt at have et gulv med sand. Det er på mange måder praktisk, fordi det hurtigt gemmer på jord, du måske spilder og hurtigt suger spildt vand til sig.

Bliver sandet for snavset, så fej det op og skift det ud. En tung lerjord i haven vil nyde godt af sandet. Der kan selvfølgelig være lidt salt i sandet, hvis ikke det er vasket sand, så du skal fordele det godt eller skylle det godt igennem. Eller hvad med at lægge det i bede med skvalderkål. Det er de ikke helt vilde med. Endnu et plus er, at de små havemyre ikke er så vilde med strandsand, så er du plaget at havemyre i drivhuset, så er der måske en mulighed for at slippe af med dem på en helt naturlig måde. 

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Preben Pedersen

26 apr 2017 12:05

Hvad er navnet på brændeovnen ti drivhuset, evt. leverandør?

...

Lars Lund

27 apr 2017 08:14

Drivhusoghave@outlook.dk