Blog


...

Lars Lund

16 sep 2016 13:44

Fra drivhus til boble

 

Der er fuld knald på med at opføre det 11 meter højde drivhus med en diameter på 24 meter.

Foto: Grøn Kommunikation  ©

 

Arkitekter har luret den. Drivhusfolk er glade mennesker. De får nemlig noget ekstra ud af deres have. Et drivhus giver nye klimazoner i haven. Du går fra vinter til forår, fra efterår til sommer, og du kan dyrke afgrøder, som man kun dyrker under varmere himmelstrøg. Jo større dit drivhus er, jo flere muligheder. Man skal dog på ingen måde kimse af de mindre huse. Jeg har set folk udnytte små 6 kvadratmeter, så der både var plads til planter og mennesker. Har du en væg og en mindre have, kan du også bygge et smukt vægdrivhus op ad væggen. Det kræver mindre plads.

I de varme lande drømmer de måske om at få det lidt køligere og i de køligere lande om at få det lidt varmere. Mulighederne er ikke langt borte. 4. oktober kan du i Aarhus se  fremtidens bolig. Det er stor kuppel med hus og have inde i kuplen. Tanken er, at man skal kunne bygge et hus under en klokke og dermed få en behageligt klima året rundt.  Endnu er der tale om en vision. Pilotprojekter koster, men arkitekten bag projektet Kristoffer Tejlgaard tror på, at der ikke går mange år før alle kan ændre på klimaet og bo under deres egen lille boble.

Bor du i Aarhus eller kommer du til Aarhus, skal du tage et smut ned til Aarhus havn, hvor boblen ligger. Det gør den  frem til engang i 2018. Sug inspiration til dig og ja, måske behøver du ikke en boble på 450 kvm med et hus inden i på 150 kvm.  Der findes nemlig noget, der er mindre, hvor du også kan opfylde dine drømme om at sidde i ly for regn sammen med dine røde tomater, duftende pelargonier og hvad du ellers foretrækker i dit drivhus.   

 

Du behøver slet ikke at vente på at få bedre klima i haven. Allerede nu kan du købe lækre drivhuse og nyde alle de planter, du foretrækker. Her blandt andet pelargonier i et hus, der med rette kaldes Oase fra Juliana.

Foto: Grøn Kommunikation ©

 

 

Og hvis du kun har plads, så kan du også skaffe hygge i selv et meget lille drivhus.

Foto: Grøn Kommunikation