Blog


...

Lars Lund

16 sep 2016 13:32

Få mere ud af dine tomatplanter

Den sparsommelige vestjyde

Han laver om på klimaet, genbruger plantesække og laver nye planter af de gamle.

Det kan godt være, at du engang imellem oplever storm, men over i det vestjyske blæser det ofte som en pelikan. Jørgen Poulsen i Blokhus lader sig dog ikke slå ud af, at klimaet på disse kanter, kan være lidt barsk, for et barsk klima kan man skam gøre noget ved. Det handler blot om at skaffe læ i sin have.

En af de sikreste metoder er at anskaffe sig et drivhus. I løbet af den dags tid det nu tager at sætte det op, ja da kan man fra den ene dag til den næste komme i tropisk stemning.

 

Jørgen Povlsen nyder sit drivhus, og han nyder at sætte tænderne i de saftige tomater, der ganske enkelt smager en tand bedre end de købte. Han få alle aromastofferne med, når de plukkes direkte fra stilken. Tilmed har han tomater i meget lang tid. Han bruger nemlig nogle af de sideskud, han nipper af, og sætter dem i små potter med spagnum og vand. Ret hurtigt slår de så rødder, og når hans slangeagurker har givet det, de nu skal, ja så sætter han de veludviklede tomatplanter i de plantesække, hvor agurkerne stod. Vupti så har han forlænget sæsonen og tilmed både genbrugt plantesækkene og de gamle tomatplanter. 

Det lille tricks er sikkert ret velkendt for dig, der har haft drivhus i et stykke tid, men ikke så kendt for de, der lige er startet op. Mange får sig ikke taget sammen til at lave nye planter på den ret simple måde. Det gør Jørgen Povlsen, og han nyder det.    

 

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Jørgen Povlsen

25 sep 2016 09:19

Jeg har ikke nappet hjørneskud af de nye planter. De giver mere og smager flere gange så godt, som de oprindelige cherrytomater..!