Blog


...

Lars Lund

21 maj 2016 23:10

Tips til ekstraudstyr i drivhuset, sokkel til regntønden og ophæng til vin

I denne video på 10 minutter fortæller lars Lund mere om sit nye drivhus, Oase. Han viser lidt ekstraudstyr og så laver han noget, man ikke sådan lige kan købe. Det er en sokkel til regnvandstønden og et ophæng, der rager længere ud end de ophæng du kan købe. 

Accepter venligst marketing-cookies for at se denne video.

4 Kommentarer til dette indlæg

...

Frank Chr.

17 jun 2016 15:02

Sokler til regnvandstønder (godt nok i plast) kan nu købes mange steder. ;-)

...

Lars Lund

17 jun 2016 17:52

Det er rigtigt, men det er meget sjovere at lave dem selv :)

...

Dit regnvandsopsamling

22 apr 2023 11:13

Er det trykket i rørene der får vandet trykket over til tønden?

Bent Simonsen

...

Lars Lund

24 apr 2023 09:04

Hej Bent, Ja det er princippet om forbundne kar. Man kan sige samme som vandtårne, som placeres på et højt punkt og forsyner andre bygninger med vand gennem det tryk, der opstår i vandledningerne Et højhus kan ikke befinde sig på et højere punkt end vandtårnet, hvis der skal vand ud i hanerne.. Trykket i ledningerne bliver større, jo længere ned under vandtårnets spejl, udløbspunktet befinder sig.
I dette tilfælde kommer vandet fra taget i drivhuset og der vil så stå vand i nedløbsrøret i samme højde som det vand der føres over i tønden.
mvh
Lars

Om Lars Lund

Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svare på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund