Blog


...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

24 maj 2016 20:33

Selvbyg: Calle og Helle Hannibal har bygget deres drømmedrivhus i genbrugsmaterialer

Af Nanna Stærmose

Gennem fem år ulmede idéen om et hjemmebygget drivhus i Calle Hannibals hoved. Og gennem en hel vinter tegnede og tegnede han for at få den helt perfekte skitse til det, der i dag er et unikt drivhus bygget udelukkende i genbrugsmaterialer. 

“Murstenene, der er brugt til gavlen, fik jeg fra et hus, der blev revet ned. Mange af de andre materialer er overskud fra byggepladser,” siger Calle Hannibal.

Det har været en lang, drøj og sjov vej. Det første spadestik blev taget sidste år i påsken, hvor der blev gravet ud til fundament, og selvom Calle Hannibal kvag sin tømreruddannelse har helt styr på, hvordan sådan en byggeproces skal skæres, så må han indrømme, at han indimellem gik lidt død i byggeriet. Derfor har der været måneder, hvor det ambitiøse projekt lå stille hen.

"Det er et stort projekt, men jeg har heller ikke gjort det nemt for mig selv," siger Calle Hannibal.
Huset har flere vinkler og finesser, der har taget tid både at udtænke og bygge. Men nu står hele herligheden færdig, og bygherren er "rigtig godt tilfreds".

"Vi nyder virkelig det drivhus nu, men for mig har det især været processen med at bygge det, og at se om jeg kunne klare den udfordring. Materialerne er samlet sammen gennem mange år, så det har jo været lang tid under vejs," siger Calle Hannibal.

Fem gode råd fra Calle Hannibal - der i øvrigt tilføjer, at han ville ikke gøre det igen, men han deler gerne ud af sine erfaringer, og det siger Drivhusklubben mange tak for.

1 - Overvej dine evner som håndværker. Det er krævende at bygge sit eget drivhus helt fra bunden.

2 - Hvor stort skal huset være? Tænk over, hvad du vil bruge drivhuset til. Skal du kun dyrke, eller skal der også være plads til hygge?

3 - Få styr på de tekniske detaljer. F.eks. har Calle sørget for at taghældningen på hans drivhus er 30 grader, det er ifølge bygherren den perfekte hældning i forhold til at blade m.m. glider af. Dermed er taget lettere at holde rent.

4 - Overvej hvordan huset skal vende i forhold til verdenshjørnerne, og om det skal stå frit eller hænge sammen med huset. 

5 - Sæt ikke en for hård deadline. Det er et omfattende projekt, og du kan godt gå lidt død i processen. Giv plads til at projektet kan ligge stille i noget tid, hvis det bliver nødvendigt. 

2 Kommentarer til dette indlæg

...

jhjorsal

05 jun 2016 23:32

Hvad er det for alu profiler du bruger ?

...

Doris Lyngsø

18 jan 2024 11:45

Hej Helle og Calle.
Har lige set jeres håndværk. Hold da op - hvor det et flot byggeri. Og hyggeligt ser det ud.
Desværre har jeg ikke de evner. Kan godt lide I udelukkende har brugt genbrugs materialer.
Må man godt ha`lov til at være lidt misundelig - hvis jeg lover ikke at sige det højt?
Hilsen Doris L. Mortensen.

...

Drivhusklubben/Greenhouse Forum/Gewächshausclub

18 jan 2024 21:08

Hej Doris. 

Vi er glade for, at du også synes rigtig godt om den løsning, Helle og Calle har valgt for at få deres drømmedrivhus. Det er skønt at have drømme, og man kan ofte mere, end man tror :-) Du kan evt. få mere inspiration til din drivhusdrøm ved at kigge på drivhuscenter.dk

Mvh 

Louise, Drivhusklubben