Blog


...

Lars Lund

21 jun 2016 22:22

Den mest prestigefyldte haveudstilling

RHS Chelsea Flower Show afholdes hvert år i slutningen af maj. Arrangørerne er Royal Horticultural Society, forkortet RHS. Det tager år at planlægge og en måned at bygge udstillingen op, og så er udstillingen  åben i bare  fire dage. På de fire dage har 160.000 mennesker besøgt udstillingen, der er Europas, ja måske verdens mest prestigefyldte.

Kendte havedesignere fra ind og udland dyster om at vinde titlen, Årets bedste have, eller få den ære at få en plante kåret som den smukkeste plante. Omkring 500 udstillere møder op med alt fra haveredskaber, skulpturer, planter, ja alt til haven.

De haver der udstilles, skal se ud, som om de altid har været der. Det er en del af konceptet. Showhaverne er små haver på omkring 90 kvadratmeter, og haver op til et par hundrede kvadratmeter. I år var der flere hovedtemaer. Et var at gøre op med de grå fliser og få mere grønt i haven ”Greening Grey Britain”, og grå fliser, som egentlig er ret populære igen i Danmark, var der ikke meget af.  

Den vilde have slog for alvor igennem sidste år, og den er stadig repræsenteret, om end i mindre grad. Herudover er især det meningsfulde liv, sundhed og bæredygtighed, der har optaget designerne. Farverne er blå, lilla, hvide, rosa og rustrød, som de mest gennemgående. Den store farvepalet med alle farver er en saga blot.

Får du lyst til at se en haveudstilling i England, kan du lige nå Hampton Flowershow. Udstillingen er bestemt værd at besøge, selv om den er mindre end Chelsea. Den finder sted fra 5- 10 juli. Senere er der Tatton Park Flower Show, fra 20 – 24 juli. Du kan få flere oplysninger på vistitbritain.com eller rhs.org.uk 

I denne billedserie får du et lille indtryk af det, man kan se, men det bedste er selvfølgelig at se det selv. Du skal være i meget god tid for at få billetter.